Καινοτομία

Instagram: Νέα λειτουργία «Αναζήτηση στο χάρτη»

Με στόχο την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων

Ενεργοποιείται σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, η νέα λειτουργία του Instagram «Αναζήτηση σε χάρτη» που επιτρέπει στους χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα να βρουν εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και χώρους κοντά τους, με στόχο την στήριξη μικρότερων επιχειρήσεων.

Η λειτουργία αναζήτησης στο χάρτη του Instagram μπορεί να χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά με 2 βασικούς τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω της καρτέλας πλοήγησης.

Πατώντας το εικονίδιο «χάρτης» που προστέθηκε πρόσφατα στην επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας πλοήγησης, μπορείτε με μια ματιά να ανακαλύψετε δημοφιλή μέρη με hashtag για διάφορες κατηγορίες προορισμών, όπως εστιατόρια, καφετέριες και τουριστικά αξιοθέατα κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία σας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να αναζητήσετε τον προορισμό που θέλετε απευθείας μέσω hashtag.

Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης αναζητά προτάσεις κοντινών προορισμών χρησιμοποιώντας το hashtag #καφετέρια, τα καταστήματα κοντά του που έχουν κάνει δημοσιεύσεις χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο hashtag, εμφανίζονται στη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η λειτουργία αναζήτησης στο χάρτη ενεργοποιείται για πρώτη φορά και μόνο σε ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, αλλά η λειτουργία της πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες μελλοντικά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια