ΙΤΕ: Εγκαίνια στη μονάδα υβριδικών τεχνικών μοριακής απεικόνισης

Κρήτη
ΙΤΕ: Εγκαίνια στη μονάδα υβριδικών τεχνικών μοριακής απεικόνισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα μέρα για τα ερευνητικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο

Η 1η στην Ελλάδα και στην νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και η 4η σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτηρίζεται η νέα Υβριδική Μονάδα Μοριακής Απεικόνισης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.

Το νέο προ – κλινικό εργαλείο σηματοδοτεί μια νέα μέρα για τα ερευνητικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ανάπτυξη θεραπειών σε νόσους, όπως ο καρκίνος ή σε νευροεκφυλιστικά νοσήματα, όπως η νόσος αλτσχάιμερ.

Το νέο φιλόδοξο έργο του ΙΤΕ, ύψους 2.5 εκ ευρώ, με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες υποδομές που υπάρχουν παγκοσμίως, ενώ έρχεται να συμπληρώσει την παλέτα των ερευνητικών επιστημών, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της Κρήτης.

Τα εγκαίνια της Μονάδας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την παρουσία μόνο επίσημων προσκεκλημένων εξαιτίας των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κος Χρήστος Δήμας όπως επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, οι οποίοι εκατέρωθεν τόνισαν το ύψιστης σημασίας ερευνητικό έργο της Κρήτης και του ΙΤΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News