Καινοτομία

Πανσέληνος Ιουλίου ή «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Πότε και πόσες μέρες να είναι ορατό

Το ολόγιομο φεγγάρι θα είναι ορατό όχι ένα, ούτε δύο, αλλά για τρία περίπου 24ωρα, δηλαδή από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το πρωί της Κυριακής

Την πανσέληνο του Ιουλίου και ειδικότερα το «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν όσοι κοιτάξουν τον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουλίου. Η φύση για μια ακόμα φορά επιφυλάσσει ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Γιατί ονομάζεται έτσι

Η πανσέληνος αυτή έχει κι άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού» «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου», όμως η επικρατέστερη είναι η «Πανσέληνος του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Όπως εξηγεί η NASA, η Σελήνη θα είναι ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2021, όμως για πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, το φεγγάρι θα βρίσκεται στην κορύφωσή του, το Σάββατο στις 24/7.

Το ολόγιομο φεγγάρι θα είναι ορατό όχι ένα, ούτε δύο, αλλά για τρία περίπου 24ωρα, δηλαδή από σήμερα μέχρι και το πρωί της Κυριακής.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 (την ημέρα της πανσελήνου), η ανατολή του Ήλιου θα γίνει στις 6:02 και το ηλιοβασίλεμα στις 20:27.

Πηγή: ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια