Καινοτομία

Μαθητές δημιούργησαν μια εικονική κοινωνική επιχείρηση και κατέκτησαν τη 2η θέση

Oι μαθητές της Α΄ Λυκείου με την στήριξη των εκπαιδευτικών δημιούργησαν την εικονική κοινωνική επιχείρηση StandbyMe.

Το ΓΕΛ Επισκοπής κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων - StandbyMe

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για την κατάκτηση από το σχολείο μας της 2ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, Junior Achievement Greece.

Oι μαθητές της Α΄ Λυκείου με την στήριξη των εκπαιδευτικών Βουζαξάκη Γιώργου, Γιαννακόπουλου Νίκου και Μαραγκάκη Κυριακής δημιούργησαν την εικονική κοινωνική επιχείρηση StandbyMe.

Σκοπός της κοινωνικής επιχείρησης StandbyMe είναι η στήριξη εφήβων και νέων χωρίς γεωγραφικούς / κοινωνικούς / οικονομικούς περιορισμούς, η Ενεργοποίηση της Κοινωνικής Ευθύνης Επιχειρήσεων  στο τομέα της ψυχικής υγείας καθώς και η προώθηση του  3ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. για την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 14 Μαΐου 2021 ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρουσίασε διαδικτυακά ενώπιον κριτικής επιτροπής την εικονική κοινωνική επιχείρηση StandbyMe και κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση ανάμεσα σε καταπληκτικές ιδέες σχολείων από όλη την Ελλάδα. Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα Ithynon-nous από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα Pet Link από το Λύκειο Κολλέγιο Ψυχικού, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, στις 22/06/2021.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Χερσονήσου για την στήριξη της προσπάθειας μας,  το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  τις τοπικές επιχειρήσεις για τις εικονικές χορηγίες, τους ειδικούς ψυχικής υγείας καθώς και τον μέντορα της εικονικής επιχείρησης κ. Βασσάκη Κωνσταντίνο που με προθυμία συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εικονικής κοινωνικής επιχείρησης StandbyMe.

Το σχολείο μας με την εικονική επιχείρηση StandbyMe έχει προκριθεί και στην τελική δεκάδα μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων του προγράμματος «Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης», Junior Achievement Greece,  που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο μεγάλος τελικός θα είναι στις 12 Ιουνίου και  θα μεταδοθεί διαδικτυακά!».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εικονικής επιχείρησης https://standby-me.weebly.com/ καθώς και να δείτε το διαφημιστικό σποτ της StandbyMe: https://www.youtube.com/watch?v=tcqZlv29v10

    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια