Καινοτομία

Instagram: Σχεδιάζουν ειδική έκδοση για παιδιά μεταξύ 6 και 12 ετών

Θα διαχειρίζονται τη σελίδα οι γονείς τους

Νέα έκδοση σχεδιάζει το Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών, την οποία θα μπορούν να διαχειρίζονται και οι γονείς τους.

Το Facebook σχεδιάζει μια νέα έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών. Στόχος της δημοφιλούς πλατφόρμας Κοινωνικού Δικτύου είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τα μικρά παιδιά με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος επικαλείται το BuzzFeed News, η ανακοίνωση για το νέο κατάλληλο για ανηλίκους Instagram έγινε αρχικά σε μια εσωτερική ανακοίνωση της Facebook Inc.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε στον Guardian ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια έκδοση του Instagram που θα ελέγχεται από γονείς, παρόμοιας λογικής με την εφαρμογή Messenger Kids που απευθύνεται σε παιδιά μεταξύ 6 και 12 ετών.

"Όλο και περισσότερο τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους να συμμετάσχουν σε εφαρμογές που τους βοηθούν να ακολουθούν διαδικτυακά τους φίλους τους. Εξετάζουμε πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν μια περιορισμένη εμπειρία στο Instagram για τα παιδιά να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους, να ανακαλύπτουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και πολλά άλλα" δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Facebook επίσης (και το Instagram) θα προτρέπει στο εξής στους έφηβους χρήστες κατά την εγγραφή τους να επιλέξουν το ιδιωτικό προφίλ παρά το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα εκδοχή του το Instagram δεν επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμών σε χρήστες κάτω των 13 ετών.

Πηγή: thetoc.gr

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια