Έρευνα του ΙΤΕ σε εθελοντές εργαζόμενους του ιδρύματος, για την ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού

Κρήτη
Έρευνα του ΙΤΕ σε εθελοντές εργαζόμενους του ιδρύματος, για την ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ

Ερευνητικό έργο, με στόχο την ταχεία μοριακή ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιείται από τις 21 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, σε δείγματα εθελοντών εργαζομένων του ιδρύματος, οι οποίοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ενεργού λοίμωξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιείται ειδική προσαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας «Safe in COVID-19», η οποία αποτελεί τμήμα της σουίτας εφαρμογών Integrated Care Solutions. Η πλατφόρμα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό των επισκέψεων εξέτασης για ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τη διαχείριση των ραντεβού από εξουσιοδοτημένα άτομα, καθώς και της λήψης του δείγματος των εργαζομένων, με τρόπο που διασφαλίζει πλήρως την ασφαλή διαχείριση των ανωνυμοποιημένων δεδομένων.

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, το οποίο εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών πιστοποιημένο κατά ISO 27001:2013. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Ιωάννης Ταλιανίδης, διευθυντής ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, ο Γιώργος Χαμηλός, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ ΙΜΒΒ, ενώ υπεύθυνος της ψηφιακής πλατφόρμας «Safe in COVID-19» είναι ο Δημήτριος Κατεχάκης, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών ηλ-Υγείας, ΙΤΕ-ΙΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News