Facebook & Instagram: Ποιες λειτουργίες τους απενεργοποιούνται;

Επιστήμη
Facebook & Instagram: Ποιες λειτουργίες τους απενεργοποιούνται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο συμμόρφωσης με νέο κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

«Ρολά κατεβάζουν» ορισμένες λειτουργίες του Facebook και του Instagram για τους χρήστες στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με μία αλλαγή στους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα.  

Από τις 21 Δεκεμβρίου οι εφαρμογές μηνυμάτων θα υπάγονται στους κανονισμούς της ΕΕ που είναι γνωστοί ως ντιρεκτίβα ePrivacy.

Το Facebook αποφάσισε να κλείσει διάφορες διαδραστικές επιλογές και να προσφέρει απλά μία βασική υπηρεσία μηνυμάτων, μέχρι να μπορέσει να επαναφέρει τις πρόσθετες λειτουργίες.  

«Ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες», αναφέρει η σχετική ενημέρωση που εμφανίζεται στο Messenger και στο Instagram. «Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τους νέους κανονισμούς για τις υπηρεσίες μηνυμάτων στην Ευρώπη. Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τις σχετικές δυνατότητες», σημειώνει ακόμη.  

Οι ψηφοφορίες σε κοινές συνομιλίες του Messenger είναι ανάμεσα στις λειτουργίες που απενεργοποιούνται, σύμφωνα με το BBC. Το ίδιο ισχύει για τη δυνατότητα ορισμού ψευδώνυμων για φίλους στο Messenger, ενώ στην Ευρώπη θα κλείσει και η δυνατότητα κοινής χρήσης φίλτρων μέσω απευθείας μηνυμάτων στο Instagram. Η αποστολή μηνυμάτων και η δυνατότητα κλήσεων δεν θα επηρεαστεί.  

Το Facebook ανέφερε ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει τη λίστα όλων των λειτουργιών που διακόπτονται στην Ευρώπη επειδή γρήγορα θα επαναφέρει κάποιες για τις οποίες υπάρχει βεβαιότητα ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες.  

«Ακόμη καθορίζουμε τον καλύτερο τρόπο για να επαναφέρουμε αυτές τις λειτουργίες. Απαιτεί χρόνο το να αναδομήσεις προϊόντα με τρόπο που θα λειτουργούν ανεμπόδιστα για τους ανθρώπους και παράλληλα θα συμμορφώνονται με τον νέο κανονισμό», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.  

Τα εργαλεία αυτά θα απενεργοποιηθούν σταδιακά για τους χρήστες σε όλη την Ευρώπη, οπότε κάποιοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι ακόμη έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν για μερικές ακόμη μέρες, σημειώνει το BBC.

Πηγή: lifo.gr

(Φωτογραφία Unsplash) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News