Καινοτομία

Έλληνες στην Κίνα έφτιαξαν εφαρμογή που εντοπίζει τους φορείς κορωνοϊού

«Αν κολλήσω κορvnoϊό, ο κωδικός μου θα… κοκκινήσει αφού γίνει θερμομέτρηση», αναφέρει η δημιουργός

Μία «έξυπνη» και χρηστική εφαρμογή δημιούργησαν δύο Έλληνες που ζουν στην Κίνα.

Πρόκειται για το Γιώργο Καπογιάννη, καθηγητή του πανεπιστημίου Νότιγχαμ στο Νίνγκμπο της ανατολικής Κίνας, και την Ελένη Οικονόμου, επίσης καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Το ζευγάρι των Ελλήνων καθηγητών μίλησε για την εφαρμογή στο Mega.

"Η εφαρμογή είναι πολύ χρηστική, καθώς συνδέεται και με τους προσωπικούς μας λογαριασμούς, ώστε να υπάρχει συλλογή πληροφοριών όταν μετακινούμαστε. Οπότε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κάποιο χώρο μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο το χώρο στον οποίο κινούμαστε" ανέφερε ο κ. Καπογιάννης.

"Η εφαρμογή έχει μια επιλογή που λέγεται self code. Αν το επιλέξω σε εμένα δείχνει ότι είμαι "πράσινη” και ασφαλής. Η εφαρμογή καταγράφει το που έχω βρεθεί. Αν από το ίδιο μέρος περάσει κάποιος με κόκκινο κωδικό, αυτόματα θα αλλάξει χρώμα και ο δικός μου κωδικός, ώστε να περάσω από έλεγχο. Χρησιμοποιείται για την ιχνηλάτηση" ανέφερε η κ. Οικονόμου.

"Πριν μερικές ημέρες παρουσιάστηκαν κάποια κρούσματα σε ένα χωριό στη Σαγκάη. Αμέσως βγήκε ειδοποίηση ότι κλείνει το χωριό και ότι δεν θα φύγουμε από την περιφέρεια που βρισκόμαστε εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη" σημείωσε ο κ. Καπογιάννης.

"Όλοι την έχουν την εφαρμογή. Αν έχεις πολύ μικρά παιδιά, ο γονιός είναι υπεύθυνος για το παιδί. Τον δικό του προσωπικό κωδικό και τον κωδικό του παιδιού", είπε η κ. Οικονόμου.

"Στο πανεπιστήμιο ήρθε συνάδελφος από την Κορέα, μπόρεσε να μπει στο πανεπιστήμιο και η κόρη του δεν έχει κωδικό και δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι υποχρεωτικό. Όλα τα κράτη σε όλη τη Γη είμαστε έτσι και αλλιώς κάτω από μία κεραία", ανέφερε ο κ. Καπογιάννης.

"Περιόρισαν τον κοροναϊό, έτσι. Δεν ξέρουμε που πάνε τα δεδομένα ακριβώς. Αλλά είμαστε χαρούμενοι να τα μοιραστούμε γιατί ξέρουμε ότι με το που βρεθεί ένα κρούσμα θα εντοπιστεί. Αν κολλήσω κοροναϊό, ο κωδικός μου θα κοκκινήσει αφού γίνει θερμομέτρηση. Όπου και να πηγαίνουμε θερμομετρούμαστε. Η ζωή μας είναι κανονική πλέον και μάσκες φοράμε όπου απαιτείται" σημείωσε από την πλευρά της η κ. Οικονόμου.

Πηγή: thetoc.gr

(Φωτογραφία Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια