"Ninja Tag Team: Slash n’ Dash" ένα video game με... κρητική υπογραφή

Κρήτη
"Ninja Tag Team: Slash n’ Dash" ένα video game με... κρητική υπογραφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από ένα και μόνο άτομο, τον Κωνσταντίνο Αποστολάκη

To Ninja Tag Team: Slash n’ Dash, είναι ένα endless runner παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019, από το μονομελές Studio που ακούει στο όνομα Gortyn Code με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από ένα και μόνο άτομο, τον Κωνσταντίνο Αποστολάκη (δημιουργό του στούντιο), και διατίθεται για συσκευές Android, εντελώς δωρεάν μέσω του Google PlayStore.

Ο τίτλος διαθέτει αρκετά στοιχεία κλασσικών παιχνιδιών τύπου platfor/er, καθώς προσφέρονται 6 διαφορετικές πίστες, αποστολές, power-ups, και μοναδικά Boss battles για κάθε πίστα. Οι παίκτες καλούνται να αξιοποιήσουν ταχύτατα αντανακλαστικά, καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος.

Πιο συγκεκριμένα, στο παιχνίδι οι παίκτες καλούνται να εξασκηθούν στην γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των δύο βασικών χαρακτήρων του, με αρκετά διαφορετικό τρόπο παιξίματος ο καθένας, καθώς ο ένας μπορεί να εκτελεί αποκλειστικά και μόνο άλματα, ενώ ο άλλος μπορεί μόνο να εξολοθρεύει τις ορδές των εχθρών που συναντά ο παίκτης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στόχος των παικτών είναι να εξερευνήσουν 6 μοναδικά περιβάλλοντα-πίστες εμπνευσμένα από την Ιαπωνική Φεουδαρχία, και να μαζέψουν όσα περισσότερα χρυσά νομίσματα μπορούν, επιχειρώντας να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται, ώστε να αγοράσουν μια ποικιλία από power-ups και να ανοικοδομήσουν το χωριό της Φατρίας τους.

Περαιτέρω, οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεκλειδώσουν, και να αντιμετωπίσουν συναρπαστικά boss battles, τα οποία θα προκαλέσουν την εφευρετικότητα και τα αντανακλαστικά τους. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της ταχύτητας και ακρίβειας στον χειρισμό που απαιτείται, στοιχεία που εμπνέυστηκε ο τίτλος από “διαμάντια” της ανεξάρτητης σκηνής, όπως το Super Meat Boy. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ΝΤΤ είναι ένας hardoore platfor/er τίτλος, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από ότι αρχικά θα περίμενε κανείς, με απλοποιημένο όμως χειρισμό. Οι παίκτες θα πρέπει να προσπεράσουν εμπόδια, τα οποία θα τεστάρουν τα αντανακλαστικά τους στο έπακρο, κάτι που απαιτεί αρκετή εξάσκηση. Ως εκ’ τούτου, το παιχνίδι μπορεί να γίνει αρκετά εθιστικό.

Κάθε πίστα δημιουργείται εξ’ ολοκλήρου μέσα από μηχανισμό prooedural generaton, που εγγυάται ότι ποτέ δύο διαφορετικά παιχνίδια δεν θα είναι τα ίδια, με τα χάσματα, τα νομίσματα και τους εχθρούς να τοποθετούνται σε παντελώς τυχαίες θέσεις κάθε φορά. Τα νομίσματα που συλλέγουν οι παίκτες αποθηκεύονται στην μπάνκα τους, ενώ όσα boss battles ανακαλυφθούν, ξεκλειδώνουν το αντίστοιχo Boss Mode από το αρχικό μενού, επιτρέποντας στον παίκτη να εξασκηθεί και να αποκωδικοποιήσει την στρατηγική που χρειάζεται ώστε να επικρατήσει στην επόμενή τους αναμέτρηση. Κάθε boss έχει μοναδική στρατηγική, μοναδικό τρόπο που κινείται στην πίστα, και ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο μπορεί να ηττηθεί, κάτι που ο παίκτης καλείται να ανακαλύψει μέσα από εξάσκηση.

Πέρα από το βασικό ga/eplay του ωστόσο, το Ninaa Tag Tea/ προσφέρει επιπλέον το κίνητρο της ανοικοδόμησης του χωριού σας, το οποίο σύμφωνα με την ιστορία του παιχνιδιού ισοπεδώθηκε από τους Στρατηγούς των Tokui-ten (αντίπαλη φατρία από την δική σας). Με τα νομίσματα που συλλέγετε μπορείτε χτίσετε τα ερείπια του χωριού σας, ενώ κάθε κτήριο που κτίζετε σας επιτρέπει να αυξήσετε την “παραγωγή” σας σε power ups, τα οποία κυμαίνονται από τον καθαρισμό της οθόνης από εχθρούς μέχρι την γεφύρωση χασμάτων, επιτρέποντάς σας να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στο εκάστοτε boss battle. Φυσικά, παρέχεται η δυνατότητα να αγοράσετε power ups με τα νομίσματα που έχετε μαζέψει, καθώς και να τα αποκτήσετε ως επιβράβευση ολοκληρώνοντας αποστολές, που θα σας αναθέτουν διάφοροι χαρακτήρεςχωρικοί οι οποίοι κατά καιρούς θα επισκέπτονται το ολοένα και αναπτυσσόμενο χωριό σας.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια υψηλή πρόκληση, η οποία θα φανερώσει τον... Νίντζα που κρύβετε μέσα σας! Κατεβάστε τον Ninja Tag Team: Slash n’ Dash από το Play Store1 σήμερα!

Περισσότερες πληροφορίες:

Gortyn Code Offioial Website: https://gortynoode.blogspot.oo/

Ninaa Tag Tea/ Faoebook: http://www.aaoebook.oo//NinaaTagTea/Ga/e

Gortyn Code Faoebook: http://www.aaoebook.oo//GortynCode

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News