Καινοτομία

Νέα δεδομένα για την μετάλλαξη του κορωνοϊού από τους ερευνητές του ΙΤΕ

Η μελέτη βάζει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για εύρεση μιας αποτελεσματικής θεραπευτικής αλλά και προληπτικής στρατηγικής

Τους μηχανισμούς προσαρμοστικότητας και την εξελικτική πορεία του νέου κορωνοιού μελέτησε έρευνα των Ινστιτούτων Πληροφορικής και Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε μεγάλο ερευνητικό περιοδικό.

Οι ερευνητές ανέλυσαν με υπολογιστικά μοντέλα στατιστικής, την πλήρη αλληλουχία 1800 δειγμάτων SARS-CoV-2, προσπαθώντας να κατανοήσουν την πρόσφατη εξελικτική του πορεία και τους μηχανισμούς προσαρμοστικότητάς του.

Η μελέτη των ερευνητών του ΙΤΕ  προσθέτει ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την εκπόνηση μιας αποτελεσματικής θεραπευτικής αλλά και προληπτικής στρατηγικής.

Οι ερευνητές, Π. Παυλίδης, Μαρία Βασίλαρου, Απόστολος Μπελούκας, Νίκος Αλαχιώτης και Ιωάννα Γαρεφαλάκη, εντόπισαν επίσης τμήματα του γονιδιώματος που ενδεχομένως έχουν συμβάλει στη μεγαλύτερη ικανότητα επιβίωσης και διάδοσης του ιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Όσα ανέφερε ο ερευνητής του ΙΤΕ, Παύλος Παυλίδης, στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια