Το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζει ασπίδες προσώπου για τους επαγγελματίες υγείας

Επιστήμη
Το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζει ασπίδες προσώπου για τους επαγγελματίες υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σχολή Μηχανικών Πραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεισφέρει στη μάχη των ανθρώπων πρώτης γραμμής ενάντια στην πανδημία COVID-19, με τη κατασκευή προστατευτικών ασπίδων προσώπου Thorax_TUC, ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας. Οι ασπίδες διαθέτουν εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η καταπολέμηση της διάδοσης της εξελισσόμενης πανδημίας δημιουργεί τεράστιες ανάγκες για μέσα ατομικής προστασίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας, άμεσης φροντίδας, στα γηροκομεία και αλλού. Για το λόγο αυτό, στην υγειονομική κρίση που διαδραματίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν παρατηρηθεί σοβαρές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, που είναι πλέον απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.

 Τα σχέδια και τα αρχεία προς εκτύπωση είναι διαθέσιμα σε δημόσιο αποθετήριο, έτοιμα για άμεση εκτύπωση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή για να μπορούν όλοι να τυπώσουν την ασπίδα προσώπου. Μπορείτε να βρείτε τα αρχεία ΕΔΩ

 Όπως αναφέρει και ο κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΣΜΠΔ) Νίκος Τσουρβελούδης σε μήνυμά του, οφείλουμε ειλικρινή ευγνωμοσύνη στους συναδέλφους της κοινότητας του Ιδρύματος που σηκώνουν το βάρος της 3D εκτύπωσης και τυπώνουν μέρα-νύχτα ώστε να παραδοθούν το ταχύτερο οι μάσκες, αρχικά στην πτέρυγα COVID-19 του Νοσοκομείου Χανίων και στις ομάδες “Φροντίδα στο Σπίτι” των δήμων Χανίων και Ρεθύμνου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News