Η εθελοντική ομάδα Hellas covid-19 φτιάχνει 3D ασπίδες προστασίας

Επιστήμη
Η εθελοντική ομάδα Hellas covid-19 φτιάχνει 3D ασπίδες προστασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3D ασπίδες προστασίας από τον κορωνοϊό, παράγουν και εκτυπώνουν, με την «βούλα» του υπουργείου Υγείας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες του είδους , οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους , μέσω της εθελοντικής ομάδας Hellas covid -19 , σε μια προσπάθεια να «θωρακίσουν» τους υγειονομικούς , τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στο «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, ο συντονιστής της εθελοντικής αυτής δράσης κ. Σίμος Κόκκινος αναφέρθηκε στην εθελοντική αυτή προσφορά καθώς και στη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς προς αυτή τη κατεύθυνση.  Ήδη, απέστειλαν τις πρώτες 500 3D ασπίδες στο υπουργείου Υγείας και συνεχίσουν ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειες με στόχο να αυξήσουν τον αριθμό της παραγωγής , αγγίζοντας τις 700 ημερησίως!

Οι εθελοντές εκτυπώνουν τα εξαρτήματα που χρειάζονται και αφού τα συγκεντρώσουν στην Αθήνα, τα συσκευάζουν , προσθέτουν τις μεμβράνες και τα λάστιχα και στο τέλος τα αποστειρώνουν, πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

Στη διάρκεια της εκπομπής « Καλό Μεσημέρι» ο κ. Κόκκινος δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για τις 3D ασπίδες προστασίας, τις οποίες χρησιμοποιούν οι υγειονομικοί οι οποίοι, όπως επισήμανε, θα πρέπει να φορούν ταυτόχρονα και τις χειρουργικές μάσκες.

Παράλληλα, οι εθελοντές βάζουν στο «μικροσκόπιο» και άλλα εξαρτήματα ενώ τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν σε σχέση με την μεταφορά των πρώτων υλών, αυτά αναμένεται να ξεπεραστούν σύντομα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διευκολυνθεί το αξιόλογο έργο τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκινος στην Ιωάννα Μαλέσκου, «ότι έχει παραχθεί, προέρχεται από υλικά που προσφέρουν οι εθελοντές ενώ στην όλη προσπάθεια» η οποία πλέον ενισχύεται μέσα από χορηγίες Ιδιωτών, οι οποίοι προσφέρουν την πρώτη ύλη».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Η κεντρική φωτογραφία είναι από το αρχείο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News