Κορωνοϊός: Το Youtube ρίχνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

Επιστήμη
Κορωνοϊός: Το Youtube ρίχνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Youtube αποφάσισε να μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, για 30 ημέρες

Το Youtube αποφάσισε να μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, για 30 ημέρες, σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα δίκτυα, ενώ εκατομμύρια κάτοικοι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού.  

 Εκπρόσωπος της Google στην οποία ανήκει το Youtube δήλωσε σχετικά «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στελέχη των κυβερνήσεων και παρόχους δικτύων για να ελαχιστοποιήσουμε την πίεση στο σύστημα, παρέχοντας ταυτόχρονα καλή εμπειρία στους χρήστες».

 Οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ευρώπη, έχουν αναφέρει μια κλιμάκωση στην κίνηση των τελευταίων ημερών, αναγκάζοντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν να λάβει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν «καταρρεύσεις» του Διαδικτύου. 

 Η απόφαση του Youtube ακολουθεί την αντίστοιχη του Netflix που χθες ανταποκρίθηκε στην έκκληση Ευρωπαίων αξιωματούχων προς τις υπηρεσίες streaming αλλά και προς τους χρήστες, να επιστρέψουν σε χαμηλότερη ανάλυση βίντεο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα συνδεσιμότητας στα ήδη επιβαρυμένα δίκτυα.

  Ο Μπρετόν υποδέχθηκε θερμά την απόφαση του Youtube, αναρτώντας την τελευταία εξέλιξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Η απόφαση άλλωστε ελήφθη μετά από επικοινωνία του Μπρετόν με τον CEO της Alphabet, Sundar Pichai και την CEO του YouTube Susan Wojcicki.

Χθες, ο Μπρετόν είχε επικοινωνήσει και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix, Ριντ Χάστινγκς, με τον οποίο επίσης συμφώνησαν την μείωση του bitrate για τριάντα ημέρες.     

Το Youtube ανακοίνωσε πως προς το παρόν έχει καταγράψει μόνο μερικά μέγιστα στην χρήση, αλλά αποφάσισε να δράσει για να μειώσει την πίεση στα δίκτυα. «Δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε προσωρινά στην στάνταρ ανάλυση στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις, για όλη την κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Εκπρόσωπος διευκρίνισε αργότερα πως η απόφαση αφορά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

lifo

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News