Καινοτομία

Κορωνοϊός - ΕΕ: «Υπερφορτώνεται» το δίκτυο, «κατεβάστε» την ανάλυση των βίντεο

Παράκληση σε υπηρεσίες streaming, Netflix, Youtube και απλούς χρήστες

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που λόγω κορωνοϊού, μένουν σε καραντίνα, είναι φυσικό επόμενο να αρχίζουν να «υπερφορτώνονται» τα δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε υπηρεσίες streaming, το Netflix και το YouTube, να βάλουν «πλάτη» στα ευρυζωνικά δίκτυα και να αποφορτίσουν την πίεση από τον τεράστιο όγκο δεδομένων.   

Για αυτό τον σκοπό, Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν, υπεύθυνος ψηφιακής πολιτικής, κάλεσε τους παρόχους της Ευρώπης να εξετάσουν την πιθανότητα να κατεβάσουν την ανάλυση (από high-definition σε standard) των τηλεοπτικών και άλλων υπηρεσιών streaming, προκειμένου να αποφορτίσουν τα ευρυζωνικά δίκτυα από τον τεράστιο όγκο δεδομένων, καθώς εκατομμύρια ανθρώπων έχουν ξεκινήσει να εργάζονται από το σπίτι.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους χρήστες να γίνουν πιο υπεύθυνοι στην κατανάλωση δεδομένων.  

Μερικοί πάροχοι στην Ευρώπη ανέφεραν ήδη τα πρώτα προβλήματα στις συνδέσεις των χρηστών, αν και διαβεβαίωσαν πως μέχρι στιγμής τα δίκτυα δουλεύουν καλά και ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους σε γραφεία ή κέντρα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Πλέον έχουν αλλάξει και οι ώρες «αιχμής», καθώς η μεγαλύτερη κίνηση πλέον γίνεται το πρωί σε αντίθεση με την εποχή προ κορωνοϊού, που ήταν τα απογεύματα και νωρίς το βράδυ.

Καθώς οι εργαζόμενοι παίρνουν στο σπίτι τους τα δεδομένα που είχαν στο γραφείο τους, δημιουργείται και ένας νέος κίνδυνος, με τους χάκερ να διαβλέπουν ευκαιρίες για να εισχωρήσουν σε εταιρείες και οργανισμούς, όταν όσοι εργάζονται από το σπίτι, συνδέονται με τα εταιρικά δίκτυά τους.

Οι ειδικοί καλούν τις εταιρείες να αναβαθμίσουν επειγόντως τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυά τους (VPN) και να επαγρυπνούν για κακόβουλα e-mails. Κινδύνους μπορεί να κρύβουν και τα δίκτυα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με Ισραηλινούς ειδικούς, καθώς ολοένα περισσότεροι μαθητές και φοιτητές κάνουν μάθημα από το σπίτι τους μέσω υπολογιστή. Οι ιστότοποι για τηλεκπαίδευση συχνά δεν είναι ασφαλείς και μέσω αυτών θα μπορούσε ένας χάκερ να κάνει μία κυβερνοεπίθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια