6 βήματα για να στεγνώσετε το κινητό σας που έπεσε σε νερό

Επιστήμη
6 βήματα για να στεγνώσετε το κινητό σας που έπεσε σε νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε ένα μουσκεμένο κινητό

Αν το κινητό σας δεν είναι αδιάβροχο, λίγο νερό, μπορεί να το «σκοτώσει». Ακόμη, όμως κι αν το κινητό σας είναι αδιάβροχο, εάν πέσει μεγάλη ποσότητα νερού (ή οποιουδήποτε άλλου υγρού) υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κάποιες από τις λειτουργίες του.

Όπως και να έχει, το παν είναι να απομακρύνεται το κινητό σας από την υγρασία, όσο πιο γρήγορα μπορείτε!

Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους που βρίσκει κανείς στο Διαδίκτυο, για να σώσει το κινητό του, είναι το... ρύζι! Όμως, πρόκειται για μια πρακτική, της οποίας η αποτελεσματικότητα, μάλλον, είναι... μύθος.

Το ρύζι δεν μπορεί να απορροφήσει αρκετά αποτελεσματικά το νερό από αέρα, έτσι ώστε να στεγνώσει εσωτερικά τη συσκευή σας.

Για όσους έχουν κάνει το τρικάκι και έχει πιάσει, το πιθανότερο είναι ότι το κινητό τους θα δούλευε ούτως ή άλλως μετά από κάποιες ώρες, αφού στέγνωνε, ανεξαρτήτως της αλληλεπίδρασής του με το ρύζι.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

  1. Αρχικά, απενεργοποιήστε το κινητό σας, αμέσως, για να αποτρέψετε την υγρασία από το να επηρεάσει τα ενεργά κυκλώματα.
  2. Στεγνώστε το με χαρτοπετσέτες ή με ένα πανί μικροϊνών.
  3. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα εξαρτήματα, όπως το δίσκο της κάρτας SIM ή ακόμα και την μπαταρία.
  4. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα τσαντάκι με φερμουάρ.
  5. Γεμίστε το τσαντάκι με σακουλάκια με μπαλάκια τζελ σιλικόνης (που συχνά βρίσκουμε στα κουτιά με τα παπούτσια) και κλείστε το τσαντάκι. Τα σακουλάκια αυτά αντλούν πολύ αποτελεσματικά την υγρασία και λειτουργούν καλύτερα από το ρύζι.
  6. Θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες πριν ανοίξετε πάλι το τσαντάκι εμ το κινητό.

Δυστυχώς, βέβαια, καμία μέθοδος δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το κινητό σας τηλέφωνο θα σωθεί μετά τον... πνιγμό. Και επίσης, ακόμη και να λειτουργήσει δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το ίδιο καλά όπως πριν. Και αυτό γιατί το στέγνωμα στα εσωτερικά εξαρτήματα μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία διάβρωσης που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα εσωτερικά εξαρτήματα του κινητού σας. Και αυτός είναι και ο λόγος που ένα κινητό που κάποια στιγμή έπεσε στο νερό, μπορεί ξαφνικά να σταματήσει να λειτουργεί, μήνες αργότερα.

Πηγή: economistas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News