Πρωτοποριακή πρωτοβουλία του ΙΤΕ για τις παράκτιες περιοχές - Ενημέρωση μέσω διαδικτύου

Επιστήμη
Πρωτοποριακή πρωτοβουλία του ΙΤΕ για τις παράκτιες περιοχές - Ενημέρωση μέσω διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορές ακόμα και για το ποσοστό ρύπανσης της θάλασσας - Δωρεάν προς τους χρήστες οι πληροφορίες

Σύστημα επιχειρησιακής θαλάσσιας πρόγνωσης και πληροφόρησης για την παράκτια περιοχή του νησιού μας, αναπτύσσει το εργαστήριο παράκτιας και θαλάσσιας έρευνας του ΙΤΕ, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus.

Ο Νίκος Καμπάνης αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει ωριαίες και 6 – ωριαίες προγνώσεις 5 ημερών, υψηλής ανάλυσης για την θαλάσσια κυκλοφορία και τους κυματισμούς στην παράκτια περιοχή της Κρήτης, καθώς και εξειδικευμένες πληροφορίες.  Υπηρεσίες οι οποίες θα είναι δωρεάν προς τους χρήστες.

Το Copernicus χρηματοδοτεί τη δημιουργία αυτών των υπηρεσιών για να υποστηρίξει την αξιοποίηση των προϊόντων του στην επιστημονική έρευνα, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων στο θαλάσσιο και παράκτιο χώρο στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και στην εξοικείωση των πολιτών στη χρήση τέτοιων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπάνη, η υψηλή ανάλυση σε προγνώσεις κυματικής κατάστασης και ρευμάτων είναι κρίσιμη σε πολλές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα, η ακριβέστερη πρόγνωση της διάχυσης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή κοντά στην παράκτια ζώνη και ο ακριβέστερος σχεδιασμός των αντίστοιχων χαρτών επικινδυνότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News