Καινοτομία

Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ: Βράβευση ερευνητή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ στην αίθουσα «Καστελλάκη»

Η απονομή βραβείου από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε υπ. Διδάκτορα που ανήκει σε ερευνητική ομάδα του ΙΤΕ, πλαισιωμένη από δυο ομιλίες είναι το περιεχόμενο της δεύτερης, για την εφετινή χρονιά ,εκδήλωσης που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του ΙΤΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ στην αίθουσα «Καστελλάκη» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Θα προηγηθούν οι δυο ομιλίες που έχουν ως βασικό θέμα το χρόνο. Ειδικότερα θα μιλήσουν:

-Η καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Βάσω Παυλίδου με θέμα: «Ο Κόσμος και ο Χρόνος».

-Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Περικλής Βαλιάνος με θέμα: «Η φιλοσοφική ματιά στο χρόνο»

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η απονομή του βραβείου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ύψους τριών χιλιάδων ευρώ, στον υπ. Διδάκτορα Κωνσταντίνο Παπουτσάκη που ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλα τα Ινστιτούτα του Ιδρύματος είχαν υποβληθεί συνολικά δώδεκα προτάσεις.

Για την επιλογή συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή, η οποία μετά την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων αποφάσισε να δοθεί το βραβείο στον Κωνσταντίνο Παπουτσάκη, για την καινοτόμο επιστημονική του έρευνα, που δίνει παράλληλα δυνατότητες για επιχειρηματική αξιοποίηση, έναν όρο που είχε θέσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ως χορηγός του βραβείου.

Υπάρχει μια σημαντική αναγνώριση του ερευνητικού έργου του Κωνσταντίνου Παπουτσάκη, παρά το νεαρό της ηλικίας του, που εκφράζεται με έναν μεγάλο αριθμό προσκλήσεων από κορυφαία διεθνή συνέδρια, ενώ εξίσου σημαντικός είναι ο αριθμός δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της υπολογιστικής όρασης και ρομποτικής.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια