Social - Media: Το θλιβερό αντίο... στα εικονικά likes

Επιστήμη
Social - Media: Το θλιβερό αντίο... στα εικονικά likes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Instagram ακολούθησε το Facebook και ανακοίνωσε πως θα κάνει παγκόσμια την αφαίρεση της δυνατότητας των χρηστών να βλέπουν τα likes που συγκεντρώνουν αναρτήσεις άλλων λογαριασμών

Ναι, δεν τρέχει τίποτα που κρύφτηκαν τα likes στο Instagram, όμως ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να “μετρήσουμε” την αποδοχή μας, αλλά και την αγάπη των φίλων μας μέσα από το μέτρημα των likes.

Πολλές φορές η λογική αυτή γίνεται μονότονη και την ίδια ώρα πιστεύουμε ότι τα likes σημαίνουν αυτόματα και αποδοχή. Μάλιστα, πολλοί χτίζουν την εικόνα του εαυτού τους με βάση τα likes, διαδικασία που οι ψυχολόγοι χαρακτηρίζουν εντελώς λανθασμένη αλλά και εικονική.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, αλλά και την εντελώς λανθασμένη εικόνα που καταγράφεται με έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις, το Facebook αλλά και το Isntagram αποφασίζουν από κοινού τη μη καταγραφή των likes σε κοινή θέα, επιβεβαιώνοντας πλέον πανηγυρικά την άποψη ότι ο αριθμός των likes δεν αποτυπώνει απόλυτα και την αποδοχή. Ήδη μάλιστα στη χώρα μας η νέα αυτή πραγματικότητα είναι ορατή σε πολλούς λογαριασμούς χρηστών στο Instagram.

Με αγορές όπως της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ να έχουν ήδη δει την εφαρμογή της αλλαγής αυτής,

Ο καθένας θα μπορεί να βλέπει μόνο τα likes στις δικές του αναρτήσεις.

Σε περίπτωση που ένα post έχει δεχτεί likes από άτομα που γνωρίζεις/ακολουθείς, τότε κάτω από την ανάρτηση θα λέγεται πως έχουν πατήσει like αυτά τα προφίλ και θα συμπληρώνεται από το “others”. Αν πάλι δεν έχει πατήσει like κάποιος γνωστός, τότε δε θα εμφανίζεται τίποτα.

Η αλήθεια αυτή βέβαια καταρρίπτει πλέον την εικονική πραγματικότητα που διαμορφώνουν τα τελευταία χρόνια οι λογαριασμοί στα social media.

 Άλλωστε, στις δύσκολες αυτές εποχές, η διαδραστικότητα πρέπει να καταγράφεται σε άλλα δεδομένα πιο ουσιαστικά απ’ ό,τι ένα like που προσελκύεται αρκετές φορές απλά από μια εικόνα. Οι άνθρωποι του Instagram ανέφεραν στην ανακοίνωση πως το feedback στις αγορές που ισχύει αυτή η αλλαγή είναι θετικό, και γι’ αυτό θα το κάνουν σε παγκόσμια κλίμακα σταδιακά.

 Τώρα, για το ποιος θα είναι πλέον ο λόγος και ο ρόλος των influencers είναι ένα ερώτημα που μάλλον αλλάζει κατά πολύ και τον τρόπο που θα αντιλαμβανόμαστε πλέον την εικονική πραγματικότητα που επιχειρούν χρόνια τώρα να πλασάρουν άνθρωποι για τον εαυτό τους. Για να δούμε τώρα τι σημαίνει πλέον πραγματική αποδοχή;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News