Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Υπογραφή συνεργασίας με κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο της Κίνας

Κρήτη
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Υπογραφή συνεργασίας με κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο της Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες και σε θέματα τεχνολογίας και έρευνας

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στο ΙΤΕ στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του Βιομηχανικού Τεχνολογικού Ερευνητικού Κέντρου του Jiangsu (JITRI Nanjing-China), ενός εκ των κορυφαίων ερευνητικών κέντρων βιομηχανικής τεχνολογίας της Κίνας που περιλαμβάνει 39 ερευνητικά ινστιτούτα, με σκοπό την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθ. κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο οποίος παρουσίασε το Ίδρυμα και τις δραστηριότητες  των Ινστιτούτων του, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του JITRI από τον Αντιπρόεδρο Υπερατλαντικών Συνεργασιών του Ινστιτούτου  Dr. Paul Burrows. Ακολούθησαν συναντήσεις με τους Διευθυντές των Ινστιτούτων του ΙΤΕ, διμερείς συναντήσεις με Ερευνητές και ενημέρωση της Αντιπροσωπείας για την έρευνα και τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται στο ΙΤΕ, ενώ πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε εργαστήρια των Ινστιτούτων Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ,  Πληροφορικής και Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει διμερή συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών σε θέματα υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανικής έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η διερεύνηση ευκαιριών για συνεργασία σε εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα, ανάπτυξη κοινών ερευνητικών σχεδίων στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενδεικτικά στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών, εφαρμοσμένων και υπολογιστικών μαθηματικών, βιοϊατρικής, μοριακής βιολογίας και βιοτεχνολογίας, ενέργειας, υλικών, λέιζερ, χημικής μηχανικής κ.ά. Προβλέπεται επίσης ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων και άλλων ερευνητικών δραστηριοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News