Καινοτομία

«Αυλαία» για το Singularity Festival

Σπουδαίοι ομιλητές μιλούν για τις νέες τεχνολογίες στο Ηράκλειο

Ξεκίνησε με επιτυχία χθες στο Ηράκλειο το Διεθνές Φεστιβάλ Singularity Festival Week (SFW19), στο οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ομιλητές και επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και που σκοπός των διοργανωτών είναι να καταστεί η Κρήτη διεθνής προορισμός. Σπουδαίοι ομιλητές που δίνουν το «παρών» είναι οι: Chet Haase (Google HQ), Pietro Maggi (Google UK), Fabio Collini (The New York Times), Nicola Corti (Yelp!), Tamas Marton (TUI Global), Alex Zhukovich (Tom Tom), Gaurav Bhatnagar (Maersk) και Elaine Dias Batista (Google Dev Expert)!

Οι διοργανωτές και υποστηρικτές του Φεστιβάλ SFW, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, προσκαλούν Αρχές, θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες και πολίτες, ώστε να πραγματοποιήσουν ένα όμορφο και αρκετά ενδιαφέρον ταξίδι στην τεχνολογία.

Ο Κώστας Βασσάκης, ένας εκ των διοργανωτών, ανέφερε: «Το Singularity Festival Week φιλοξενεί αρκετές φυσιογνωμίες και μεγάλα πρόσωπα της τεχνολογίας στο Ηράκλειο. Είναι σημαντικό για την πόλη μας και βρισκόμαστε κοντά στις εξελίξεις της τεχνολογίας, γι’ αυτό άλλωστε είμαστε εδώ και αγκαλιάζουμε την εκδήλωση».

Ο κ. Βασσάκης συνέχισε σχετικά με το εάν η τεχνολογία είναι η κινητήριος δύναμη ώστε να μπούμε σε μια άλλη εποχή σαν χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαφώς. Πλέον μιλάμε για μια υψηλή τεχνολογία, όπως αυτή που βρίσκουμε στα μεγαδεδομένα, αλλά και στις τεχνολογίες Αndroid. Είναι τεχνολογίες που λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη. Είναι τεχνολογία που μπορεί να ωθήσει τόσο τις υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και τις startups να σταθούν σε υψηλά επίπεδα και να γίνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τις μεγάλες ιδιωτικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κίνητρο να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες. Όλα είναι εφικτά εφόσον υπάρχει τεχνολογία. Είναι σημαντικό για τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν σε αυτά τα events και να είναι κοντά σε κοινότητες που ασχολούνται με αυτά».

«Αυτήν τη προσπάθεια την πραγματοποιούμε 4 χρόνια, ώστε να έρθει αυτό το φεστιβάλ στο Ηράκλειο. Σκεφτήκαμε φέτος να δημιουργήσουμε ένα διεθνές φεστιβάλ, που θα αφορά όλο τον κόσμο και θα έχει επίκεντρο την πόλη μας. Φέτος έχουν έρθει 200 ξένοι φοιτητές εκτός Ελλάδας και έχουμε νέο κόσμο εντός Ελλάδας. Ελπίζουμε την επόμενη χρόνια να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες δραστηριότητες. Το φεστιβάλ θέλει να αγκαλιάσει τον πολιτισμό, την τέχνη και τον κινηματογράφο, και όλες αυτές τις δραστηριότητες να τις συνδέσει με την τεχνολογία», ανέφερε ο Παναγιώτης Τζίνης.

Μία εβδομάδα αφιερωμένη στην τεχνολογία

Τέλος, η Αλεξάνδρα Καραπιδάκη είπε πως «το Διεθνές Φεστιβάλ Singularity Festival Week ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και είναι ένα φεστιβάλ γεμάτο με events που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία. Προσανατολίζεται περισσότερο στο προγραμματιστικό κομμάτι. Σχετίζεται με τις τεχνολογίες της Google και σκοπός του είναι να κάνει την τεχνολογία πιο ανοικτή στον κόσμο και πιο προσεγγίσιμη», ενώ συνέχισε: «Η τεχνολογία είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της προόδου και εξέλιξης για κάθε άνθρωπο, ειδικά όταν μιλάμε για νέα παιδιά. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε πάρα πολλούς κλάδους. Μπορεί να έχει πάρα πολλές εφαρμογές και αυτό μας βοηθάει να εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, αλλά και να βρίσκουμε ευκολότερα ενδεχομένως θέσεις εργασίας. Να δημιουργήσουμε τη δική μας ιδέα και εν συνεχεία να διευρύνουμε τον κύκλο μας. Να γνωρίσουμε περισσότερους ανθρώπους ακόμη και μέσω της τεχνολογίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια