Καινοτομία

Παναγιώτα Ποϊράζη: Η ερευνήτρια του ΙΤΕ κατέκτησε σπουδαίο βραβείο από τη Γερμανία

Με το Einstein Visiting Fellowship βραβεύτηκε η Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ

Η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, βραβεύτηκε με υψηλού κύρους υποτροφία του Γερμανικού ιδρύματος Einstein Foundation Berlin.

Η Υποτροφία του Ιδρύματος Einstein στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του Βερολίνου με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό σε συνεργασίες μακροχρόνιας ακαδημαϊκής έρευνας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές των οποίων η τεχνογνωσία μπορεί να προωθήσει βιώσιμα συγκεκριμένους τομείς ακαδημαϊκής αριστείας στο Βερολίνο. Το 2019 επιλέχθηκαν συνολικά τέσσερις επιστήμονες.

Οι βραβευθέντες τιμώνται για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Επιπλέον, προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στα πλαίσια συνεργατικού έργου με Γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ενός έτους. Το ίδρυμα Humboldt χορηγεί περίπου 20 βραβεία Friedrich Wilhelm Bessel ανά έτος.

Η υποτροφία έρχεται με βραβείο € 450.000 για τρία χρόνια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για την ίδρυση ομάδας εργασίας στο Βερολίνο. Η Δρ Ποϊράζη θα φιλοξενηθεί στο εργαστήριο του Matthew Larkum στο Πανεπιστήμιο Humboldt και θα χρησιμοποιήσει τη χορηγία για την υλοποίηση ενός έργου που διερευνά τους μηχανισμούς ευέλικτης συμπεριφοράς σε ποντίκια.

Διαβάστε ΕΔΩ για το The Einstein Foundation Berlin.

Δείτε ΕΔΩ το προφίλ της ερευνήτριας στο Einstein Foundation.

Διαβάστε ΕΔΩ για το εργαστήριο της Δρ. Ποϊράζη στο IMBB-FORTH.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια