Μετρημένα τα... like που θα βλέπεις στο Instagram

Επιστήμη
Μετρημένα τα... like που θα βλέπεις στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Instagram θέλει να σου μειώσει το άγχος και την πίεση

Το Instagram βάζει στόχο να μειώσει το άγχος των χρηστών και να μην εμπλακεί σε καμία περίπτωση με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που μπορεί να του προκαλέσουν τα like.

Πως θα το επιτύχει αυτό; Ήδη ξεκινά μία νέα πρακτική σύμφωνα με την οποία τα like θα κρύβονται από τους χρήστες προκειμένου να μη νιώθουν πίεση αν η φωτογραφία τους δεν πήγε καλά στα social media.

Συγκεκριμένα, κάτω από κάθε φωτογραφία τους οι χρήστες θα βλέπουν το όνομα ενός ατόμου και το «άλλοι», χωρίς να αποκαλύπτεται ο ακριβής αριθμός στο feed. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν τον αριθμό των likes εσωτερικά, για τις δικές τους αναρτήσεις, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr.

Η Instagram ξεκίνησε μια παρόμοια πρακτική σε δοκιμαστικό στάδιο στον Καναδά το Μάιο, ενώ τώρα θα εφαρμοστεί σε χρήστες στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, όπως ανέφερε η εταιρεία στο BBC.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το τεστ θα μειώσει την πίεση του πόσα like θα λάβει ένα post, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στο να μοιράζονται τα αγαπημένα σας πράγματα», δήλωσε η Μια Γκάρλικ, επικεφαλής πολιτικής του Facebook Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.  

Ο στόχος, προσθέτει, είναι οι χρήστες να μην αισθάνονται ότι κρίνονται και θέλουν «αυτή η αλλαγή να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικεντρωθούν λιγότερο στα like και περισσότερο στο να πουν την ιστορία τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News