Καινοτομία

Εκδηλώσεις

The Brain Architecture Game - Επιστρέφει στο Ηράκλειο το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 7:00 μμ, Comeet (Λουκά Πετράκη 3)

Μετά την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση, επιστρέφει στο Comeet!

Μετά την πρώτη, μεγάλη του εμφάνιση το Γενάρη, το The Brain Architecture Game επιστρέφει στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, από τις 7 το απόγευμα, στο Comeet (Λουκά Πετράκη 3), με συμμετοχή των φοιτητών του νέου θερινού σχολείου Συμπονετικής Τεχνολογίας και σε μία δίγλωσση παρουσίαση στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Ο αριθμό των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος, οπότε κρατήστε τη θέση σας με μήνυμα στη σελίδα του Comeet στο Facebook, ή στο τηλέφωνο 6980252856.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ηλικίες των συμμετεχόντων είναι από 10 έως… 118 ετών!

Τι είναι το The Brain Architecture Game;

Το παιχνίδι The Brain Architecture Game είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που επιδεικνύει τον ισχυρό ρόλο των ανθρώπινων σχέσεων και των εμπειριών κατά τη διάρκεια της πρόωρης ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Από το 2009, χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλον τον κόσμο παίζουν το παιχνίδι για να αποκτήσουν μια αξέχαστη προοπτική για την δια βίου επίδραση των εμπειριών της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

To παιχνίδι διαρκεί 75-90 λεπτά και παίζεται σε ομάδες 4-6 ατόμων.

Είναι σχεδιασμένο μέσω μιας συνεργασίας των οργανισμών:

- Creative Media & Behavioral Health Center @ University of Southern California

- Center on the Developing Child @ Harvard University

- Clinical & Translational Science Institute @ the University of Pittsburgh

- FrameWorks Institute

* Η παραγωγή και η διανομή του παιχνιδιού χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Palix.

Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι ΕΔΩ. 

H διευθύντρια παραγωγής και συνσχεδιάστρια του παιχνιδιού Μαριεντίνα Γκότση είναι Associate Professor of Research of Interactive Media & Games στη σχολή Cinematic Arts του University of Southern California όπου εργάζεται από το 2003. Είναι απόφοιτος του University of Illinois at Chicago με BFA στην φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τα ηλεκτρονικά μέσα, και MFA στις ψηφιακές αναπαραστάσεις με ειδίκευση στην εικονική πραγματικότητα. Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου Creative Media & Behavioral Health (2010) όπου οι ομάδες της σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και αξιολογούν εκπαιδευτικές και θεραπευτικές εφαρμογές διαδραστικών μέσων ψυχαγωγίας στους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας. Το 2015 σχεδίασε δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα (MA in Cinematic Arts with emphasis in Media Arts και Games and Health, MFA in Interactive Media with emphasis in Games and Health) βασισμένα στις διακρίσεις των πολυβραβευμένων φοιτητών του κέντρου.

Πριν παίξουμε το παιχνίδι, Η κ. Γκότση θα μιλήσει σύντομα για την πορεία της ερευνητικής και καλλιτεχνικής εργασίας του κέντρου της σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης, δημόσιας υγείας, και επιστήμης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια