Καινοτομία

Εκδηλώσεις

Ομιλία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Νευρωνικά Δίκτυα

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 6:00 μμ, Η2B hub Κορωναίου 14

Απευθύνεται σε προγραμματιστές και σε απλό κόσμο

Το Σάββατο 29/06/2019 στις 18:00, με τη στήριξη του Google Developers Group Heraklion (GDG Heraklion) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εισαγωγική ομιλία στο H2B-HUB (meeting space δίπλα στο Ibis Hotel) σχετικά με τη θεωρεία των Νευρωνικών Δικτύων (Deep Neural Networks) και της εκμάθησής τους (Deep Learning) στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η παρουσίαση δεν απευθύνεται μόνο σε προγραμματιστές, αλλά σε όλο τον κόσμο που θα ήθελε να ασχοληθεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Νευρωνικά Δίκτυα.  Μία μικρή αντίληψη στα μαθηματικά θα βοηθήσει στην ευκολότερη κατανόηση των μοντέλων - αν και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτική.

Στο εισαγωγικό κομάτι της παρουσίασης ο κόσμος θα δει συγκρίσεις της προσέγγισης των βιολογικών νευρώνων με τους τεχνιτούς, θα αντιληφθεί πως λειτουργούν τα μαθηματικά μοντέλα των νευρωνικών δικτύων και θα δει εφαρμογές που χρησιμοποιουν διαφορετικα είδη Νευρωνικών Δικτύων.

Στη συνέχεια θα αναλυθεί σε βάθος η θεωρεία και η διαδικασία εκμάθησης (training) νευρωνικών δικτύων απο δεδομένα, και πως οι υπολογιστές μπορούν να "μάθουν" από την εμπειρία (όπως και οι άνθρωποι). Θα γίνει σε βάθος προσέγγιση διαφορετικών ειδών νευρωνικών δικτύων (MLPs vs CNNS) και διαφορετικά είδη επιβλεπόμενης μάθησης (classification vs regression).

Στην εικόνα που ακολουθεί θα δείτε το πρόγραμμα της παρουσίασης. Για τη δωρεάν παρακολούθηση μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω διεύθυνση

https://www.meetup.com/GDG-Heraklion/events/262169820/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια