Έλενα Κορνάρο Πισκόπια: Η Google τιμά το «επτάγλωσσο θαύμα» με ένα doodle

Επιστήμη
Έλενα Κορνάρο Πισκόπια: Η Google τιμά το «επτάγλωσσο θαύμα» με ένα doodle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γνωστή φιλόσοφος έμεινε στην ιστορία κα ως η πρώτη γυναίκα κάτοχος διδακτορικού

Τη φιλόσοφο Έλενα Κορνάρο Πισκόπια, την πρώτη γυναίκα που κατέκτησε διδακτορικό δίπλωμα, τιμά η Google με το σημερινό της doodle, καθώς συμπληρώνονται 373 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Ελένα ήταν όνος μεγάλης Βενετικής οικογένειας με οικόσημο, με ιστορία, με φέουδα και κύρος. Πατέρας της ήταν ο Τζιοβάνι Μπατίστα Κορνάρο Πισκόπια, Πληρεξούσιος του Σαν Μάρκο κι αξιότιμος Βενετός, μητέρα της ήταν η Ζανέττα Τζιοβάνα, που πριν το γάμο της δεν ανήκε στα υψηλά στρώματα της κοινωνικής τάξης.

Γεννήθηκε στη Βενετία στις 5 Ιουνίου 1646 κι έμελλε να μείνει στην ιστορία ως το επτάγλωσσο θαύμα (κατείχε άνετα επτά γλώσσες) και ως η πρώτη γυναίκα που απέκτησε διδακτορικό -κανονικά δύο έπρεπε, αλλά της αρνήθηκαν το δεύτερο. Έχοντας μουσικό ταλέντο ήδη στα 17 της, μπορούσε να τραγουδήσει, να συνθέσει και να παίξει όργανα όπως βιολί, άρπα και πιάνο της εποχής, το αρπίχορδο.

Η Ελένα Λουκρέτσια, μαζί με τη βασίλισσα της Κύπρου, Αικατερίνη υπήρξαν οι δύο πιο λαμπρές γυναικείες φυσιογνωμίες των δύο κλάδων αντίστοιχα της οικογένειας Κορνάρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News