Τι είναι η συμπονετική τεχνολογία; Η Μαριεντίνα Γκότση απαντά στην «Ανδριανή»

Επιστήμη
Τι είναι η συμπονετική τεχνολογία; Η Μαριεντίνα Γκότση απαντά στην «Ανδριανή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαριεντίνα Γκότση μιλάει στην Ανδριανή Αγγελιδάκη για την εικονική πραγματικότητα και τη συμπονετική τεχνολογία

Η Μαριεντίνα Γκότση μιλάει με την Ανδριανή Αγγελιδάκη για τις εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας στην καθημερινότητα μας.

Η Μαριεντίνα εξειδικεύεται στο κομμάτι της εικονικής πραγματικότητας που αφορά στη συμπονετική τεχνολογία, που έχει ως στόχο να βοηθήσει ασθενείς με σωματικό ή ψυχικό πόνο.

Η πρώην εικαστικός, Μεριεντίνα, «ερωτεύτηκε» την εικονική πραγματικότητά, όπως εξηγεί η ίδια στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV, και έτσι πέρασε 8 χρόνια στο Σικάγο, σε ένα εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας και μετά συνέχισε το ταξίδι της στο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τη Μαριεντίνα, η εικονική πραγματικότητα, η οποία «γεννήθηκε», περίπου, πριν από 26 χρόνια είναι «ένα μεταφυσικό μέσο».

Τι σημαίνει συμπονετική τεχνολογία;

Σύμφωνα με τη Μαριεντίνα, «συμπονετική τεχνολογία» σημαίνει «Έχουμε μια νοοτροπία σχεδιασμού, που σεβόμαστε τις ανάγκες του άλλου, προσπαθούμε να δούμε που ακριβώς “βρίσκεται” ο άλλος και δε σχεδιάζουμε κάτι, απλώς, για να το σχεδιάσουμε, αλλά σχεδιάζουμε γιατί έχουμε ενσυναίσθηση και προσπαθούμε να μη μείνουμε εκεί, δηλαδή “καταλαβαίνω πως νιώθεις, πως αισθάνεσαι”, αλλά το πάω ένα βήμα πιο πέρα: να σχεδιάσω κάτι το οποίο κάνει μία παρέμβαση. Αυτά είναι παρεμβατικά προγράμματα».

Μάθετε τα πάντα για τη συμπονετική τεχνολογία στο βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News