The Brain Architecture Game: Μία μοναδική εμπειρία που θέλεις κι εσύ να ζήσεις

Επιστήμη
The Brain Architecture Game: Μία μοναδική εμπειρία που θέλεις κι εσύ να ζήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο θα έρθει ξανά το επιτραπέζιο παιχνίδι που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο νησί μας

Στο Ηράκλειο ταξίδεψε το The Brain Architecture Game  χάρη στη Μαριεντίνα Γκότση, η οποία δραστηριοποιείται επιστημονικά στη σχολή Cinematic Arts του University of Southern California και ήρθε προκειμένου να μας χαρίσει σπουδαία μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τα βιώματα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε τον Ιανουάριο από το νησί μας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ πρόκειται να έρθει ξανά το Μάρτιο στον δημιουργικό χώρο COMEET στο Ηράκλειο… Και σίγουρα δεν πρέπει να το χάσετε!

Μείνετε συντονισμένοι ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα μόλις το παιχνίδι επιστρέψει στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που έχει να μας προσφέρει πολλά «διαμάντια» και να μας διδάξει πώς να καλλιεργήσουμε στη ζωή μας συνθήκες ανθεκτικότητας τόσο ως προς την αρχιτεκτονική του εγκεφάλου όσο και ως προς τη σωματική και ψυχική υγεία μας.

Ήρθε λοιπόν στην Κρήτη το συγκεκριμένο παιχνίδι, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου δεκάδες πολίτες έπαιξαν, συνεργάστηκαν, έγιναν ομάδες και κατέκτησαν για τη ζωή τους μία αξέχαστη εμπειρία μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι.

Τι είναι το The Brain Architecture Game  

Από το 2009, χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο παίζουν το παιχνίδι για να αποκτήσουν μια αξέχαστη προοπτική για την δια βίου επίδραση των εμπειριών της πρώιμης παιδικής ηλικίας. Ουσιαστικά, το εν λόγω παιχνίδι αφορά τις πρώτες ηλικίες ενός παιδιού.

Το The Brain Architecture Game διαρκεί 75 - 90 λεπτά και παίζεται σε ομάδες 4 - 6 ατόμων. Παίζεται συχνά σε συνέδρια, σεμινάρια, κοινοτικούς χώρους, και βιβλιοθήκες και οι συμμετέχοντες συχνά είναι εκπαιδευτικοί, νέοι γονείς, καθηγητές, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας, δικηγόροι, πολιτικοί, διοικητικό προσωπικό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά ακόμη και μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, και λυκείου.

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε μέσω μιας μη κερδοσκοπικής συνεργασίας των κάτωθι οργανισμών:

- Creative Media & Behavioral Health Center @ University of

Southern California (http://cmbhc.usc.edu)

- Center on the Developing Child @ Harvard University (http://developingchild.harvard.edu/)

- Clinical & Translational Science Institute @ the University of

Pittsburgh (https://ctsi.pitt.edu/)

- FrameWorks Institute (https://www.frameworksinstitute.org/)

Η παραγωγή και η διανομή του παιχνιδιού χρηματοδοτήθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Palix (https://www.palixfoundation.org/)

Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, την ιστορία του, και πώς μπορείτε να το αποκτήσετε:

www.thebrainarchitecturegame.com/

Η εκδήλωση στον δημιουργικό χώρο COMEET στο Ηράκλειο αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση του παιχνιδιού στην Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η κ. Μαριεντίνα Γκότση έπαιξε το παιχνίδι με τους φοιτητές του κ. Χρήστου Λιονή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημόσια Υγεία-Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας-Υπηρεσίες Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ποια είναι η Μαριεντίνα Γκότση;

H Μαριεντίνα Γκότση, διευθύντρια παραγωγής και συνσχεδιάστρια του παιχνιδιού είναι Associate Professor of Research of Interactive Media & Games στη σχολή Cinematic Arts του University of Southern California και φιλοξενήθηκε από την Ιατρική Σχολή τους τελευταίους μήνες.

Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου Creative Media & Behavioral Health (2010) όπου οι ομάδες της σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και αξιολογούν εκπαιδευτικές και θεραπευτικές εφαρμογές διαδραστικών μέσων ψυχαγωγίας στους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News