Καινοτομία

Ηλεκτρικό το 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα στη Νορβηγία το 2018

Σχεδόν το ένα τρίτο των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι ήταν ηλεκτρικά

Το ποσοστό αποτελεί νέο ρεκόρ για τη χώρα που κρατά σταθερά τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση των πωλήσεων στην συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς η Πολιτεία εφαρμόζει πλάνο που προβλέπει το οριστικό τέλος των πωλήσεων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης το 2025.

Στην προσπάθειά της να δώσει περισσότερα κίνητρα η κυβέρνηση της Νορβηγίας απαλλάσσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τους περισσότερους φόρους και προσφέρει οφέλη, όπως δωρεάν στάθμευση και σημεία φόρτισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρσι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 31,2%, την στιγμή που οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων υποχώρησαν αισθητά. Συνολικά πουλήθηκαν 46.092 ηλεκτρικά οχήματα. Οι πωλήσεις μοντέλων ντίζελ μειώθηκαν κατά 28% και βενζινοκινητήρων κατά 17%.

Το αναβαθμισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Leaf της Nissan ήταν το κορυφαίο αυτοκίνητο στη Νορβηγία το 2018, ενώ σημαντικές πωλήσεις σημείωσαν μοντέλα της BMW, της VW και τα ηλεκτρικά SUV από την Tesla.

Ωστόσο, παραμένει για πολλούς οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων το μεγάλο πρόβλημα φόρτισης των αυτοκινήτων τους, καθώς μεγάλη μερίδα δε διαθέτει πάρκινγκ με φορτιστή και δεν έχει εύκολη πρόσβαση για γρήγορη φόρτιση των μπαταριών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια