Καινοτομία

Στόχος η ένταξη του Ηρακλείου σε Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων

Στις πόλεις που υποστηρίζουν τις start up επιχειρεί να ενταχθεί το Ηράκλειο

Στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων που υποστηρίζουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα επιχειρεί να ενταχθεί το Ηράκλειο.

Ως ομιλητής συμμετείχε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στης Βρυξέλλες.

Στόχος η ένταξη του Δήμου Ηρακλείου στο σπουδαιότερο Πανευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων που υποστηρίζουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα (StartUp Cities European Partnership SCEP).

Η πρωτοβουλία SCEP γεννήθηκε το 2014 στο Νταβός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και έχει σαν στόχο τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης Πανευρωπαϊκής πλατφόρμας - στο μοντέλο του Sylicon Valley της Καλιφόρνια στην Αμερική - για την υποστήριξη, την ανάδειξη και την αναβάθμιση των ανταγωνιστικότερων νεοφυών επιχειρήσεων που καινοτομούν.

Όπως τονίστηκε και από την αρμόδια Επίτροπο κ. Mariya Gabriel, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αποτελέσει μια από της πολιτικές προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένης της ανάγκης ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και στις ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Ο κ. Garancini παρουσίασε το ιδανικό οικοσύστημα καινοτομίας που υπάρχει στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, δηλώνοντας ότι για την καλύτερη υλοποίηση της πλατφόρμας απαιτούνται συνέργειες με το ΙΤΕ, το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης στα πλαίσια της στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας.

Η περίπτωση του Ηρακλείου θα αποτελέσει το αμέσως επόμενο διάστημα αντικείμενο έρευνας στα πλαίσια του SCEP για την αποτύπωση των δυνατοτήτων αλλά και των υφιστάμενων αδυναμιών στο πεδίο της δημιουργίας και υποστήριξης start-up επιχειρήσεων.

Σχόλια