Παραβιάστηκαν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί του Facebook

Επιστήμη
Παραβιάστηκαν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί του Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο χακάρισμα του Facebook

Στα χέρια χάκερ «έπεσαν» όχι ένας και δύο, αλλά 50 εκατομμύρια λογαριασμοί του Facebook.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ίσιο το Facebook συνέβη χτες, ενώ σήμερα ξεκίνησε η έρευνα από τις αμερικανικές Αρχές και το FBI.

Σύμφωνα με τους New York Times, η επίθεση στο δίκτυο υπολογιστών της πλατφόρμας οδήγησε στην έκθεση πληροφοριών από σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook.

Πως συνέβη η επίθεση;

Οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα τρωτά σημεία του κώδικα για τη λειτουργία «Προβολή ως» (view as) του Facebook, επιτρέποντάς τους να διαφύγουν με δεδομένα τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την «πειρατεία» του λογαριασμού ενός χρήστη.  

Το Facebook, πάντως, ήδη απενεργοποίησε το View As και επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης για 50 εκατομμύρια λογαριασμούς που γνωρίζει ότι είχαν γίνει στόχος καθώς και 40 εκατομμύρια ακόμη που χρησιμοποίησαν το View As από την εφαρμογή του.  

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν εάν η παραβίαση των δεδομένων σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τις απειλές ενός χάκερ για τη διαγραφή του λογαριασμού του Ζούκερμπεργκ.  

Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις του Facebook αυτή την περίοδο είναι να πείσει τους χρήστες του ότι είναι αρκετά υπεύθυνο για να χειριστεί τον απίστευτο πλούτο των δεδομένων που χειρίζεται η εταιρεία.  

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News