Καινοτομία

Εκπαίδευση

Vamos Ensemble και τεχνολογικά νέα στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 5:00 μμ, Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser, ΤΕΙ Κρήτης, Ρέθυμνο

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Για ακόμη μία χρονιά οργανώνεται στην Κρήτη η «Βραδιά του Ερευνητή» κατά την οποία απλοί πολίτες λαμβάνουν μέρος σε πειράματα και μαθαίνουν τα τελευταία νέα σε ότι αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Στο Ρέθυμνο η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης, στα Τρία Μοναστήρια από τις 17:00 την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πέραν από τις εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις και τα πειράματα στα οποία μπορεί να λάβει μέρος το κοινό, θα υπάρχει και Μουσική εκδήλωση καθώς και σχετικό μπουφέ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με Μουσική ένα από τα ποιοτικότερα, σε Πανελλήνιο Επίπεδο, Μουσικά συγκροτήματα οι Vamos Ensemble.

Τι είναι η «Βραδιά του Ερευνητή»

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα αναλαμβάνει ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβουν μέρος σε πειράματα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με ερευνητές και να διασκεδάσουν με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα. Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Βραδιά Ερευνητή (http://www.researchersnight.gr)

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια