«Στήριξη της καινοτομίας στην Κρήτη» - Εκδήλωση στο ΙΤΕ

Επιστήμη
«Στήριξη της καινοτομίας στην Κρήτη» - Εκδήλωση στο ΙΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με θέμα «Στήριξη της καινοτομίας στην Κρήτη: Δράσεις, Συνέργειες και Επόμενα βήματα» λαμβάνει χώρα στο ΙΤΕ

Η εκδήλωση για την καινοτομία στην Κρήτη πραγματοποιείται την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου στις 15.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο Γ. Λιάνης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Ηράκλειο Κρήτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σύντομη ανασκόπηση των κοινών δράσεων στήριξης της καινοτομίας της περυσινής χρονιάς και ο σχεδιασμός των δράσεων και συνεργειών για τη νέα χρονιά.

Βασικός άξονας των νέων δράσεων αποτελεί η ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ ερευνητικών ομάδων ή startups και των τοπικών επιχειρήσεων και η περαιτέρω διασύνδεση του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας με δίκτυα χρηματοδότησης, προβολής και πληροφόρησης.

Στην εκδήλωση οι Γιώργος Καραντώνης, Partner του Metavallon και Στέλιος Ηλιάκης, Partner του Unifund θα παρουσιάσουν την επενδυτική στρατηγική των δύο funds και τις μέχρι σήμερα επενδύσεις.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές με ώριμα ερευνητικά αποτελέσματα, τοπικές startups, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες:

[email protected] , τηλ: 2810 391 966

[email protected] , τηλ: 210 95 03 329

Πρόγραμμα εκδήλωσης

14:30-15:00: Προσέλευση

15:00-15:10: Καλωσόρισμα από εκπροσώπους του ΙΤΕ, του δικτύου ΠΡΑΞΗ και του

15:10-15:30: Παρουσίαση Δράσεων ΝΒG Business Seeds στην Κρήτη, Συνέργειες και επόμενα βήματα.

Σπύρος Αρσένης. Συντονιστής NBG Business Seeds.

15:30-15:50: 2ος νικητής 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Καινοτόμα ηλεκτρονική εκπαίδευση χειρουργών μέσω προηγμένης τεχνολογίας προσομοίωσης σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Νίκος Λυδατάκης και Σταύρος Κατέρος, OramaVR

15:50-16:10: 5ος νικητής 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας. FPRCulture (First Person Reality): Χωρο-χρονική αλληλεπίδραση σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους σε πρώτο πρόσωπο.

Αν. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος.

16:10-16:40: Παρουσίαση Metavallon Equifund Venture Capital Fund

Γιώργος Καραντώνης, Partner

16:40-17:00: Παρουσίαση Uni.Fund

Στέλιος Ηλιάκης, Partner

17:00-17:20: Ανοικτή συζήτηση – Σχεδιασμός συνεργειών και επόμενων βημάτων

Συντονιστής: δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

17:20: Networking

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News