default-image

Παιδιά και ενήλικες μυήθηκαν στα μυστικά της Ρομποτικής

Επιστήμη
Παιδιά και ενήλικες μυήθηκαν στα μυστικά της Ρομποτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερο φεστιβάλ ρομποτικής στο Ηράκλειο

Η ρομποτική και τα παιδιά, οι ορίζοντες που ανοίγονται και η βάση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με δυναμικότερα δια δραστικά χαρακτηριστικά, είναι ο κεντρικός άξονας του διήμερου φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Εκατοντάδες παιδιά που είτε έχουν σχέση με την ρομποτική είτε επιθυμούν να έχουν, βρέθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο, απολαμβάνοντας τη διαδικασία και δείχνοντας παράλληλα πως μέσα από τη ρομποτική έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντύτερα με τα μαθηματικά τη μηχανική και όχι μόνο.

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει τα τελευταία χρόνια μπει δυναμικά στην καθημερινότητα μαθητών από το δημοτικό κιόλας, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την επαφή παιδιών, την διεύρυνση των γνωστικών τους πεδίων αλλά κυρίως την ουσιαστική συμμετοχή τους σε μια διαδικασία μάθησης με τρόπο πολύ διαφορετικό από τη στείρα εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος των συμμετεχόντων είναι η ανάδειξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η ένταξή της στα σχολεία, με την ενημέρωση όχι μόνο των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News