Βρείτε και φιλοξενήστε πυροπαθείς: Google – Airbnb μας βοηθούν!

Επιστήμη
Βρείτε και φιλοξενήστε πυροπαθείς: Google – Airbnb μας βοηθούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 24 Ιουλίου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων της Google ενεργοποίησε τρία εργαλεία, πολύ απλά στη χρήση, σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές, τα οποία είναι:

* SOS Alert στην υπηρεσία Search & Maps, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοπικές γραμμές βοήθειας και συνεχή ενημέρωση για επείγοντα θέματα.

* Crisis Map που αποτυπώνει εστίες πυρκαγιάς, στοιχεία κυκλοφορίας και σημεία καταφυγίων και περίθαλψης.

* Person Finder, ένα εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξαναβρούν φίλους και αγαπημένους σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπιστικών καταστροφών.

H πλατφόρμα της Google είναι εδώ: http://bit.ly/2A7GEEj. Τη χρησιμοποιούμε με φειδώ και μόνον όταν έχουμε όντως μια πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει. Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Airbnb

Από τη δική της πλευρά η πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων Airbnb άνοιξε ειδική σελίδα με τίτλο «Greece Wildfires» και καλεί τους ιδιοκτήτες σπιτιών σε συγκεκριμένες περιοχές να ανοίξουν τις οικίες τους και να φιλοξενήσουν πυροπαθείς από την Αττική.

Όπως αναφέρεται:

Οι οικοδεσπότες στις επισημασμένες περιοχές στον χάρτη ανοίγουν τα σπίτια τους δωρεάν από 24 Ιουλίου 2018 έως 7 Αυγούστου 2018 για τις παρακάτω ομάδες ανθρώπων:

  • Εκτοπισμένοι γείτονες
  • Εργαζόμενοι των φορέων αρωγής

Η πλατφόρμα της Airbnb είναι εδώ: https://www.airbnb.gr/welcome/evacuees/east-attica-wildfires-2018-07?euid=e2e779f4-ab69-5058-6142-57123a58fae4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News