Ρομπότ παίζει σκάκι – Πρωτοποριακό project από Έλληνες φοιτητές!

Επιστήμη
Ρομπότ παίζει σκάκι – Πρωτοποριακό project από Έλληνες φοιτητές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το ρομπότ που έλεγε τα κάλαντα στα κρητικά, η ομάδα ρομποτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει να εκπλήσσει.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου ανέπτυξε ένα νέο πρωτοπόρο αυτοματοποιημένο σύστημα, το Project Cronus της Hyperion Robotics. Πρόκειται για ένα σύστημά που καλείται να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο στο σκάκι.

Το Project Cronus περιλαμβάνει το προγραμματιστικό (αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης, αλληλεπίδραση συστημάτων) και το μηχανικό τομέα (λειτουργία ρομποτικού βραχίονα, κινηματικά μοντέλα).

Το project, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα στην ομάδα συμμετείχε και φοιτήτρια, από την Κρήτη!

Το ρομπότ που παίζει σκάκι και καταφέρνει να νικά ακόμα και βετεράνους πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη 13.00 το μεσημέρι.

Βραβεία και διακρίσεις για την ομάδα ρομποτικής

Η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το 2015 βγήκε 1η στον πανελλήνιο διαγωνισμό 1η στην Ευρώπη και κατέκτησε την 19η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που είχε πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Μηνάς Δασυγένης, Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ενώ περισσότερα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News