Καινοτομία

Τελική ευθεία για την αποστολή της Κρήτης στο διάστημα μαζί με το... κοπέλι

Είστε έτοιμοι για την πρώτη αποστολή της Κρήτης στο διάστημα μαζί με το κοπέλι;

Η ομάδα “Cretan Astronaut” πάντως, η οποία αποτελείται από φοιτητές και αποφοίτους, είναι έτοιμη και αναπτύσσει ένα project πάνω στις Τεχνολογικές Αεροδιαστημικής.

Μ’ αυτό τον τρόπο, η ομάδα αποδεικνύει τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με το συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Πρώτο εγχείρημα της “Cretan Astronaut” είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η αποστολή ενός καινοτόμου σκάφους στη στρατόσφαιρα μέσω μετεωρολογικού μπαλονιού από την Κρήτη. Πλήρωμά του, η φιγούρα του κρητικού αστροναύτη η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο βίντεο 360 μοιρών στο οποίο θα καταγράφεται το ταξίδι. Όλα τα μέρη της διάταξης είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, μειώνοντας έτσι το κόστος τέτοιων πτήσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ειδικά σε αυτή την εποχή, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται πρωτοβουλίες των νέων, κυρίως όταν αυτές προβάλουν και αναδεικνύουν την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, τη Κρήτη. Με την προσπάθειά μας θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πανελλαδικά, ίσως και παγκόσμια, ότι μια μικρή ομάδα φιλόδοξων νέων μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά και επιστημονικά εμπόδια μιας τέτοιας αποστολής.

Έχουμε παρουσιάσει το εγχείρημά μας σε τρία τηλεοπτικά κανάλια (Παγκρήτιας & Πανελλαδικής Εμβέλειας)* ενώ οι online δημοσιεύσεις δελτίων τύπου από γνωστούς ιστοτόπους αριθμούν πάνω από είκοσι. Επίσης συμμετέχουν σε συνέδρια επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, όπως το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week και το TedxUOC.

Έχοντας φτάσει πλέον στην "τελική ευθεία", ύστερα από μήνες δουλειάς και σχεδίασης, μπορείτε έμπρακτα να βοηθήσετε την Κρήτη να φτάσει στο διάστημα!

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και θα χαρούμε να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση. Συνημμένη θα βρείτε μία μικρή παρουσίαση της ομάδας μας!»

Η ομάδα μαζί με το… κοπέλι είχε φιλοξενηθεί και στην εκπομπή «Ανδριανή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια