Καινοτομία

Μια «δεξαμενή» δημιουργικότητας με επίκεντρο τα Ανώγεια

Μία ομάδα νέων ατόμων προσπάθησαν πριν 4 χρόνια να δημιουργήσουν κάτι που θα εμπνεύσει τους ανθρώπους και θα τους κάνει να μαζέψουν δυνάμεις στη βάση του Ψηλορείτη.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το TedxAnogeia: μία προσπάθεια που ξεκίνησε σχεδόν σαν πλάκα, αλλά αυτά τα άτομα που έριξαν τον «σπόρο», κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο δίκτυο που ξεπέρασε τη δυναμική τους, βάζοντας ταυτόχρονα τους σπόρους για το επόμενο βήμα.

Γι’ αυτό και φέτος κάτι θα αλλάξει και το TedxAnogeia θα γίνει Androidus Project Tank.

Όπως αναφέρει η ομάδα στη σχετική ανακοίνωση:

«Το TEDXAnogeia, αποτέλεσε για εμάς το μεγάλο ομαδικό στοίχημα για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας συλλέγοντας στη βάση του Ψηλορείτη ανθρώπους, εμπειρίες, και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Με τη προτροπή του light your way up, κατανοήσαμε πως το κυνήγι της κορυφής απαιτεί το γερό θεμέλιο μιας βάσης όμοιας με αυτήν των βουνών, που σηκώνουν στους ώμους τους αιώνες.

Η επόμενη μέρα, η ερχόμενη κίνηση και το προσεχές βήμα έρχεται για μας μέσα από την δημιουργία της Androidus Project Tank, της Ιδέας που ανδρώθηκε από το σπόρο της γνώσης του TEDxAnogeia.

H Androidus Project Tank είναι μια δεξαμενή δημιουργικότητας και πολιτιστική διαχείρισης, μέσα από την οποία φιλοδοξούμε να αντιληφθούμε, να συλλέξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συστατικά στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα, φυσιογνωμία και κουλτούρα του τόπου μας. Με οδηγό την επιστημονική μελέτη, την εμπειρική έρευνα και την συνεργασία, μας ενδιαφέρει ως Φορέας Ερευνητικής και Πολιτισμικής δράσης, να ανακαλύψουμε τα βαθιά ριζωμένα στο χρόνο δυνατά μας χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τα ως αγαθά οικουμενικής πρόσβασης και διάδρασης.

«Για να ανακαλύψεις το καινούριο, χρειάζεται να ερευνήσεις το παλιό και για να δημιουργήσεις το μέλλον χρειάζεται να μελετήσεις το παρελθόν», γι’ αυτό και μείς με τη σειρά μας επιχειρούμε τη συλλογή και καταγραφή των συστατικών που δημιούργησαν την κουλτούρα του τόπου μας και αξίζει να πάρουν το διαβατήριο να ταξιδέψουν.

Πιστεύουμε σε μια επιχειρηματικότητα, με κυρίαρχο το πολιτιστικό διακύβευμα και σ’ έναν πολιτισμό με επιχειρηματικό πνεύμα, διορατικότητα και κουλτούρα, ο οποίος θα καταφέρει το γρηγορότερο άλμα από την φθορά που τον βυθίζει. «Η παράδοση δε μπορεί να θεωρείται κάτι παρωχημένο και στατικό, χρειάζεται να την εφευρίσκουμε συνεχώς κυρίως όμως να την ανακαλύπτουμε ξανά. Απ’ όλα, αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι να επαναφέρουμε την ίδια μας την κληρονομιά στη ζωή».

Με προτροπή τα παραπάνω λόγια του Έλιοτ, ως ομάδα του Androidus Project Tank, κάνουμε τη μετάβαση από το πείραμα της αντίθεσης, στη λογική της σύνθεσης, κάνοντας τη συλλογική μας αρχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια