Κρύβει κινδύνους το ίντερνετ

Ηράκλειο
Κρύβει κινδύνους το ίντερνετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο το επιμορφωτικό σεμινάριο “Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα” με κεντρικό ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόεδρο του Cyber Security International Institute (CSI) Μανόλη Σφακιανάκη.

Η αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από δεκάδες γονείς αλλά και παιδιά, που έσπευσαν να ενημερωθούν από τους πλέον αρμόδιους για την ορθή χρήση του διαδικτύου, που οργανώνει η iDialogue με την υποστήριξη της WIND.

Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν χθες στο Επιμελητήριο πληροφορήθηκαν, μεταξύ άλλων, για το νέο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου, το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Μάιο και το οποίο - σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη - θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο ίντερνετ.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, ο Μανόλης Σφακιανάκης επισήμανε ότι οι Έλληνες έφηβοι είναι... πρώτοι σε όλη την Ευρώπη, τόσο στον εθισμό τους στα video games, όσο και στις ώρες που περνούν “σερφάροντας” στο ίντερνετ.

Η χθεσινή εκδήλωση αποτελεί μέρος της σειράς σεμιναρίων πανελλαδικής εμβέλειας που διεξάγεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε διάφορες πόλεις της χώρας από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία iDialogue, με την υποστήριξη της WIND.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο από την Αττική και ολοκληρώνονται στις 23 Μαΐου στη Μυτιλήνη. Το χθεσινό σεμινάριο, που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, ήταν το έβδομο κατά σειρά σε σύνολο δέκα εκδηλώσεων: Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ενημερώσεις σε Πειραιά, Μαρούσι, Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη και Βόλο. Επόμενοι “σταθμοί” της δράσης είναι η Θεσσαλονίκη (30 Απριλίου), τα Ιωάννινα (7 Μαΐου) και η Μυτιλήνη.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 3.100 άτομα έχουν ενημερωθεί από τον κ. Σφακιανάκη, την ψυχολόγο MSc, ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών Βέρα Αθανασίου, την κοινωνιολόγο-εγκληματολόγο Μαριάννα Τάσση και την ψυχολόγο-εγκληματολόγο Μαρίσα Βουλγαράκη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και για τους τρόπους ασφαλούς περιήγησης των παιδιών σ’ αυτό.

Μεταξύ των ζητημάτων που τίθενται επί τάπητος στα εν λόγω σεμινάρια με τίτλο “Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα” είναι τα social media, το cyber bullying, το sexting, η πορνογραφία ανηλίκων, οι απάτες μέσω διαδικτύου, τα κακόβουλα λογισμικά, αλλά και ο εθισμός στο ίντερνετ.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σύντομο απόσπασμα από τις ομιλίες του κ. Σφακιανάκη στη διαδικτυακή σελίδα του kids@safety. Εξάλλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στην ιστοσελίδα https://prostatepse.gr/.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News