Καινοτομία

5,1 δισ. άνθρωποι διαθέτουν κινητό!

Πολύς κόσμος δεν έχει να φάει, αλλά έχει κινητό το οποίο πλέον είναι ένα καθημερινό εργαλείο στα χέρια πολιτών, ακόμα και εκείνων που στερούνται βασικών μέσων διαβίωσης.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έρευνας της Hootsuite, σύμφωνα με την οποία κάτοχοι - τουλάχιστον - μιας συσκευής κινητού τηλεφώνου είναι σήμερα 5,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς, ήτοι τα 2/3 ή το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού, που υπολογίζεται σε 7,6 δισεκατομμύρια.

Μάλιστα, από το σύνολο των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σήμερα στα χέρια των κατοίκων της Γης, σχεδόν τα μισά ανήκουν στην κατηγορία των smartphones.

Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει ωστόσο ότι η πρόσβαση το διαδίκτυο δεν είναι - ακόμη τουλάχιστον - εξίσου ευχερής για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Σύμφωνα με την έκθεση (“Digital in 2018 Global Overview”), μόνο κάτι περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της έκθεσης είναι ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πλέον όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο: Ο μέσος χρήστης αφιερώνει περίπου έξι ώρες την ημέρα σερφάροντας στο ίντερνετ.

Μ.ΑΝ.

Σχόλια