Από υδραυλικός… κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζωάκια

Επιστήμη
Από υδραυλικός… κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζωάκια
Μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα, ο Βασίλης Τζιγούρας, από υδραυλικός έγινε κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζωάκια. Ο κ. Τζιγκούρας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι», με αφορμή την υπέροχη δουλειά του, αλλά και τις εξαιρετικές ιδέες του.

Η ιδέα του κ. Τζιγούρα όπως εξομολογήθηκε στην Ιωάννα και τον Στέλιο γεννήθηκε την άνοιξη του 2015. Ξεκίνησε δειλά - δειλά και πολύ διστακτικά και με το βάρος της ευθύνης, αφού όπως ο ίδιος εξομολογείται «έχει να κάνει με θέμα υγείας και κυρίως αναπηρίας και δίσταζα πολύ».  

Η επιθυμία του για να δημιουργήσει αμαξίδιο γεννήθηκε αφού το είδε στο εξωτερικό, ωστόσο ενώ ήταν διστακτικός, φίλοι και γνωστοί τον παρότρυναν να υλοποιήσει την ιδέα που είχε.  

«Το δοκίμασα και βρέθηκε εθελοντής ένας παππούλης σκυλάκος γύρω στα 35 με 40 κιλά, ένα Βέλγικο ποιμενικό με αναπηρία», στην αρχή αυτό που δημιουργήθηκε δεν τον ικανοποίησε και το πήρε πίσω, όπως αναφέρει και το έφτιαξε ξανά από την αρχή.  

Αυτή ήταν η αρχή, έτσι σιγά - σιγά προχώρησε φτιάχνοντας αμαξίδια με υδραυλικά εξαρτήματα, σωλήνες αποχέτευσης, χαλκοσωλήνες. «Ρωτώντας μίλησα με έναν κτηνίατρο, με έναν μηχανικό και γενικά με κόσμο που είναι γνώστης του αντικειμένου, ακόμα και με αλουμινάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο η ιδέα δε σταματά στην υλοποίηση αμαξιδίων μόνο για σκυλάκια, αφού ο δημιουργός έχει φτιάξει αμαξίδιο και για γάτες, κουνελάκια, ινδικό χοιρίδιο, χελώνα, ακόμα και για μία πάπια που είχε πρόβλημα από το Ρέθυμνο, αλλά και για… αρκούδα.

Αμαξίδιο και για αρκουδάκο

Αυτό που εντυπωσιάζει, όμως, είναι κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Έφτιαξε αμαξίδιο για έναν αρκούδο, ο οποίος δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία για μία πιο λειτουργική ζωή.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός αρκούδου, με… καταγωγή από τα Σκόπια, τον «Ούσκο», όπως τον λένε. Τον τυχερό μέσα στην ατυχία του αρκουδάκο, χτύπησε αυτοκίνητο στη γειτονική χώρα και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο κράτος όπως αναφέρει ο κ. Τζιγούρας, δεν υπάρχουν υποδομές.  Έτσι ζητήθηκε να φιλοξενηθεί από την περιβαλλοντική οργάνωση προστασίας άγριας πανίδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟ», στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν και οι υποδομές, αλλά και οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.  

Τον δημιουργό του αμαξιδίου του «Ούσκο», τον κάλεσε η ομάδα του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», όπου και αναπτύχθηκε συνεργασία μεταξύ τους. Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και αγώνα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα αμαξίδιο για εκείνον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News