default-image

Σαράντα ετών έγινε το... Πολυτεχνείο Κρήτης

Κρήτη
Σαράντα ετών έγινε το... Πολυτεχνείο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαράντα χρόνια από την ίδρυση του συμπλήρωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο σε ειδική εκδήλωση χθες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων γιόρτασε την ακαδημαϊκή του πορεία.

Πατώντας σε στέρεες βάσεις που άρχισαν να οικοδομούνται το 1977, το Πολυτεχνείο Κρήτης αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο υγιή εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Στην εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του, η πρυτανική αρχή παρουσίασε βασικά στοιχεία του στρατηγικού της σχεδίου με φόντο τις σύγχρονες προκλήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πρώτες ενέργειες για τη δημιουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης άρχισαν τη δεκαετία του 50 για να ανακοπούν την περίοδο της χούντας.

Στη εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση του Πολυτεχνείου παρών ήταν και ο πρώτος διοικητικός υπάλληλος του Ιδρύματος Εμμανουήλ Βανδουλάκης ο οποίος μετέφερε μνήμες μιας άλλης εποχής για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στις 17 Ιουλίου 1977 συνεδρίασε η πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του Πολυτεχνείου Κρήτης , με πρόεδρο τον Καθηγητή του ΕΜΠ Περικλή Θεοχάρη  παρουσία του τότε Υπουργού Παιδείας Γεωργίου Ράλλη. Στην επιτροπή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων Ιωάννης Κλωνιζάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γεώργιος Κατσανεβάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News