Παρουσία Γεροβασίλη ανακοινώθηκε συνεργασία Google - Περιφέρειας

Κρήτη
Παρουσία Γεροβασίλη ανακοινώθηκε συνεργασία Google - Περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκίνησε την Δευτέρα στο Ηράκλειο ημερίδα της Google με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης».

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Google Ελλάδας με την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στην ημερίδα ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη στοχευμένης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Google παρουσία εκπροσώπων Αρχών, φορέων, πολιτών.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης», που ξεκίνησε στις 11:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η ημερίδα έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα και παρούσα ήταν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, θεσμικοί εκπρόσωποι και στελέχη του Υπουργείου. 

Την ανακοίνωση της συνεργασίας με την Περιφέρεια προανήγγειλε σε δήλωση της από τα Χανιά η Δ/ντρια της Google στην Ελλάδα Μαρία Φουντά, λέγοντας: «Την Δευτέρα θα ανακοινώσουμε μια μεγαλύτερη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και παράλληλα κοιτάμε και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε εκτός την εκπαίδευση των επιχειρήσεων να προβάλλουμε τον πολιτισμό του νησιού κ.λ.π. Είναι χαρά μας που δουλεύουμε με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την επίτευξη του στόχου».

Η δήλωση της κας Φουντά στα Χανιά έγινε μετά από συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη στην ΠΕ Χανίων με την συμμετοχή του διεθνούς φήμης Κρητικού στην καταγωγή Στήβ Βρανάκη Διευθυντή στο Δημιουργικό Εργαστήριο (Creative Lab) της Google, όπου συζήτησαν την παγκόσμια προβολή της Κρήτης μέσω της τεχνολογικής δυναμικής της Google ως ένας ιδανικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλο το έτος. Την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και των τοπικών επιχειρήσεων με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Την εκδήλωση σήμερα στο Επιμελητήριο που ήταν “ανοιχτή” σε φορείς, υπηρεσίες και πολίτες χαιρέτισαν: Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η Διευθύντρια Marketing της Google στην Ελλάδα Μαρία Φουντά. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Λ. Ζώρας, ενώ μίλησε ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Έλληνας Ψηφιακός Πρωταθλητής, Νίκος Μιχαλόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News