Ξεκίνα και εσύ τη δική σου Start Up

Ηράκλειο
Ξεκίνα και εσύ τη δική σου Start Up

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,23 Φεβ 2018, 16:30
ΙΤΕ Βασιλικά Βουτών

Τριήμερη εκδήλωση για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με τίτλο "Match and Develop a Start-up", από αύριο Παρασκευή έως και την ερχόμενη Κυριακή, 23-25 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στα Βασιλικά Βουτών, στο Ηράκλειο (κεντρικό κτήριο), διοργανώνουν το Πρόγραμμα NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο "Πράξη" του ΙΤΕ και το Bizrupt.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται μέσα από mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Θα λάβουν χώρα εξειδικευμένα workshop σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας, καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics, αλλά και εξειδικευμένα workshops σε θέματα ενδιαφέροντος που τους αφορούν άμεσα, όπως "Mockup design", "UI/UX" και "Pitching".

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί στήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model canvas).

Θα επιχειρηθεί η κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και η πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη, ενώ θα υπάρξει υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).

Το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 4:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ, ενώ μεθαύριο Σάββατο και την Κυριακή οι εκδηλώσεις-ομιλίες θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωί και θα τελειώσουν στις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια παρουσίασης και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευτεί με tablet και με απευθείας συμμετοχή της στη δεύτερη φάση του επόμενου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Microsoft, Amazon και Apifon.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε workshop πάνω στη μεθοδολογία Business Model Canvas για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό επιχειρηματικών μοντέλων.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους στελέχη της Microsoft, της PWC, της εταιρείας Census, της δικηγορικής εταιρείας "Λαμπαδάριος και Συνεργάτες", καθώς και των Enartia, Spir.to Branding & Design και "Ηνίοχος", ενώ συμμετέχει και το Delivery.gr. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα (www.nbg.gr/nbgseeds).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News