Μία εβδομάδα γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης

Κρήτη
Μία εβδομάδα γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομάδα ενημέρωσης για μαθητές Β' και Γ' Λυκείου διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης με σκοπό να γνωστοποιήσει στους επίδοξους φοιτητές τα θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών.

Τα σχολεία επισκέπτονταν το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που έφτασαν μέχρι την Πανεπιστημιούπολη για να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της Επιστήμης, ήταν τα εξής:

Γενικό Λύκειο Αρχανών

Γενικό Λύκειο Γαζίου

Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά

3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

Γενικό Λύκειο Νεάπολης

2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Γενικό Λύκειο Χάρακα

Γενικό Λύκειο Λιμένα Χερσονήσου

1ο ΕΚ Ρεθύμνου

2ο ΕΚ Ηρακλείου

4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου - Παν/μίου Κρήτης

Η παρουσία συνολικά 700 μαθητών της Β' και Γ' Λυκείου από τα παρακάτω Σχολεία αποτέλεσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Τμήμα.

Το πρόγραμμα όλων των ημερών περιλάμβανε σύντομες παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών στα εργαστήρια και στους χώρους του Τμήματος. Οι σχετικές παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες σε μαγνητοσκόπηση μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου: http://video.sch.gr. Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Τμήμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.csd.uoc.gr, στην κατηγορία «Το Τμήμα/Παρουσιάσεις».

«Το Τμήμα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Μαθητές που συμμετείχαν, όπως και τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των επισκέψεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργάνωσαν τις «Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης», ενώ θα οργανώσουν αντίστοιχες επισκέψεις και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News