default-image

Σημαντικό βραβείο στον καθηγητή Μ. Κουτσιλιέρη

Κρήτη
Σημαντικό βραβείο στον καθηγητή Μ. Κουτσιλιέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα η 27η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού.

Το Βραβείο απενεμήθη από την Α.Ε., τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στον Καθηγητή Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη.

Την τελετή άνοιξε ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Ν. Σουκάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείου, ενώ ο Καθηγητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΤΕ κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης μίλησε για το ιστορικό του Βραβείου.

Τον έπαινο και το έργο του τιμηθέντος παρουσίασε ο Καθηγητής - Ακαδημαϊκός, κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και στη συνέχεια ο βραβευόμενος έδωσε ομιλία με θέμα «Αρμονία μηχανισμών Ζωής και Θανάτου στη σύγχρονη Φυσιολογία του Ανθρώπου και την Ιατρική Ακριβείας».

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθ. κ. Κώστας Φωτάκης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού, κ. Σπύρος Δαννέλης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργία Γεννιά και κ. Σταύρος Αραχωβίτης, οι Βουλευτές ΝΔ, κ. Νότης Μηταράκης, κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κα Σοφία Βούλτεψη, Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί, και πλήθος συναδέλφων και μαθητών του Μιχάλη Κουτσιλιέρη.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι επτά χρόνια από τότε που το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, έναν θεσμό που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και αφοσίωση στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Η τιμή στον δάσκαλο και ερευνητή Μιχάλη Κουτσιλιέρη μας φέρνει στο νου τους αλησμόνητους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλο και Στέφανο Πνευματικό, εμπνευσμένους δασκάλους και λαμπρούς επιστήμονες, που δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990, την ώρα που δίδασκαν ένα προχωρημένο μεταπτυχιακό σεμινάριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News