Καινοτομία

Γρήγορο internet και υψηλές ταχύτητες σε περιοχές της Βιάννου

Ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο Βιάννου και ήδη 14 απομακρυσμένοι οικισμοί.

Ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο Βιάννου και ήδη 14 απομακρυσμένοι οικισμοί αποκτούν πλέον πρόσβαση στο Γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 500Mbps.

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε πριν από 2 χρόνια, στο πλαίσιο  έργου Rural Broadband - Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό την διάθεση νέων ταχύτερων ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, οι παρακάτω 14 οικισμοί του Δήμου Βιάννου που  έχουν πλέον πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps είναι:

1. Άγιος Ιωάννης

2. Χόνδρος

3. Περβόλα

4. Κάτω Βιάννος

5. Μάρθα

6. Ξενιάκος

7. Κατωφύγιον

8. Μιλλιαράδων

9. Θωμαδιανόν

10. Αφρατί

11. Νέα Άρβη

12. Συκολόγος

13. Συνδωνία

14. Τέρτσα

Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα  των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.

Σχόλια