default-image

Κι άλλο κρούσμα της φονικής "Μπλε Φάλαινας" στη χώρα μας

Επιστήμη
Κι άλλο κρούσμα της φονικής "Μπλε Φάλαινας" στη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» και στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μυστηριώδες παιχνίδι έχει οδηγήσει πολλούς εφήβους σε όλο τον κόσμο μέχρι και στην αυτοκτονία!

Μετά το περιστατικό αυτοτραυματισμού μιας 15χρονης  από την Κατερίνη, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα της «Μπλε Φάλαινας» άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια 14χρονη μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Τούμπας  η οποία, όπως έγινε αντιληπτό από καθηγήτριά της, είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και στα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να της αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» .

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», η 14χρονη ισχυρίστηκε πως δεν είναι η μόνη που συμμετείχε στην "πρόκληση της Μπλε Φάλαινας", άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο "παιχνίδι" αυτοκτονίας.

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη, ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση.

Λίγα λόγια για τη «Μπλε Φάλαινα»

Ουσιαστικά πρόκειται για  μια σειρά δοκιμασιών (όπως το να ακούει το θύμα ένα συγκεκριμένο τραγούδι, να δει ένα συνταρακτικό βίντεο και να ξυπνήσει σε περίεργες ώρες, να χαράξει λέξεις ή το σύμβολο μίας γαλάζιας φάλαινας στο δέρμα του) που εξελίσσονται σε διάρκεια 50 ημερών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κύκλος των προκλήσεων, κορυφώνεται την τελευταία ημέρα με πράξεις που οδηγούν στην αυτοχειρία!

Οι οδηγίες για τις σκοτεινές αποστολές δίνονται από ανώνυμους «game masters» μέσω συγκεκριμένων ιστοτόπων. Οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται με πόντους για την συμμετοχή τους στις επικίνδυνες δραστηριότητες ενώ καλούνται να παρέχουν φωτογραφία ή βίντεο ως απόδειξη της ολοκλήρωσης της κάθε πρόκλησης.

Πηγή: star.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News