default-image

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε Facebook και Twitter

Επιστήμη
Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε Facebook και Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γερμανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έφερε ένα προσχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να επιβληθούν στις εταιρείες των social media πρόστιμα έως και 50 εκατ. δολάρια.

Ο λόγος είναι η μη έγκυρη αφαίρεση ρητορικής μίσους και άλλου παράνομου περιεχομένου από τις πλατφόρμες τους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas, παρουσίασε το προτεινόμενο νομοσχέδιο την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Associated Press, τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κάθε φορά που social media όπως Facebook, Twitter κλπ. δεν αφαιρούν αμέσως περιεχόμενο που περιλαμβάνει απειλές, ρητορική μίσους ή συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις.

Τα social media καλούνται να ορίσουν ένα πρόσωπο το οποίο είναι υπεύθυνο για την διαχείριση των καταγγελιών. Σε περιπτώσεις που οι εταιρείες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, το πρόσωπο αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπο με πρόστιμο έως και 5 εκατ. δολάρια.

Η νέα πρόταση νόμου ανακοινώθηκε μαζί με τις πληροφορίες ότι το Twitter βρέθηκε να αφαιρεί μόλις το 1% του παράνομου περιεχομένου, ενώ το Facebook το 39%. Συγκριτικά, το YouTube αφαίρεσε το 90%. Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και βρέθηκε ότι μόλις το 33% του παράνομου περιεχομένου στο Facebook αφαιρείται ή μπλοκάρεται μέσα σε 24 ώρες. Όσο για το Twitter, το περιεχόμενό του δεν αφαιρείται τόσο σύντομα, γι αυτό δεν υπάρχει διαθέσιμο ποσοστό.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως η εταιρεία έχει σαφείς κανονισμούς όσον αφορά στην ρητορική μίσους. Το Facebook είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις αρχές και μέχρι το τέλος του 2017, 700 άνθρωποι θα εργάζονται στο Βερολίνο για την αξιολόγηση περιεχομένου.

"We have clear rules against hate speech and work hard to keep it off our platform. We are committed to working with the government and our partners to address this societal issue. By the end of the year over 700 people will be working on content review for Facebook in Berlin. We will look into the legislative proposal by the Federal Ministry of Justice", ήταν η δήλωση του Facebook.

Όσο για το Twitter, εκπρόσωπός του αρνήθηκε να σχολιάσει το νομοσχέδιο και αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η εταιρεία για να μειώσει το υβριστικό περιεχόμενο.

Πηγή: techblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News