default-image

Εθισμένοι στο Facebook

Επιστήμη
Εθισμένοι στο Facebook

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δέχτηκε αρκετές κριτικές λόγω του ότι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες ίσως να επηρέασαν το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών. Πάνω σε αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο Edward Snowden.

'Οταν ερωτήθηκε για αυτό το θέμα, είπε ότι παρόλο που αυτό ήταν αρκετά σημαντικό, το πραγματικό πρόβλημα είναι το μέρος από το οποίο οι άνθρωποι ενημερώνονται. Συγκεκριμένα ανέφερε «Αυτό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα, και αφορά την έλλειψη ανταγωνισμού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, δεν ήταν σίγουρος αν το Facebook πραγματικά επηρέασε την εκλογή. Αν αυτό έγινε είπε, τότε αυτό ήταν ένα «θλιβερό κατηγορητήριο της Δημοκρατίας μας, που οι ψηφοφόροι μπορούν να παραπλανηθούν τόσο εύκολα».

Παρόλα αυτά, όλη αυτή η υπόθεση πρέπει να επισημάνει πόσο επικίνδυνο είναι να βασίζεσαι μόνο σε μια εταιρεία για την ενημέρωσή σου. Αν αυτή πάρει μια κακή απόφαση, τότε θα υποφέρουμε όλοι.

Ο Snowden πρόσθεσε, ότι αντί για ένα «Facebook» πρέπει να έχουμε 10.000 τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι εάν ένα συγκεκριμένο δίκτυο αποτύχει, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Στο τέλος ανέφερε, «Δεν πρέπει μία εταιρεία να έχει την δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε».

Πηγή: techblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News