default-image

Στην Αγ. Πελαγία ο «Τιτανικός» των ιστιοφόρων (video)

Επιστήμη
Στην Αγ. Πελαγία ο «Τιτανικός» των ιστιοφόρων (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς μέσα στα κρητικά νερά χαρίζει το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου Club Med 2, που πλέει ανοιχτά του Ηρακλείου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης όσοι κοίταζαν βόρεια της Αγίας Πελαγίας «έμειναν με το στόμα ανοιχτό» βλέποντας το θηριώδες ιστιοφόρο να περνάει μπροστά από τα μάτια τους στο βάθος του ορίζοντα.

Χθες μάλιστα το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν κοντά στα Χανιά, όπου απέπλευσε για το Ηράκλειο. Το ομολογουμένως εντυπωσιακό πλοίο, ναυπηγήθηκε και μπήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα το 1992 στη Χάβρη της Γαλλίας.

Μάλιστα ανήκει στην εταιρεία τουριστικού ενδιαφέροντος Club Med γαλλικών συμφερόντων και φέρει 5 βασικά κατάρτια κινούμενα από υπολογιστές ενώ βασίζεται σε τέσσερις πετρελαιοκίνητους και ηλεκτροκίνητους κινητήρες δύο ηλεκτρικών μηχανών.

Επίσης μπορεί να μεταφέρει μέχρι 386 επιβάτες και 214 άτομα προσωπικό και πλέει ως κρουαζιερόπλοιο κυρίως στην Αδριατική, την Καραϊβική και την Μεσόγειο.

Δείτε το ακριβές σημείο από όπου κάτοικοι του Ηρακλείου το είδαν την Τετάρτη, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία καταγραφής του γνωστού ιστοτόπου για πλοία Marine Traffic.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την καμπάνια για το Club Med 2 και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός αυτού για τους επιβάτες.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

(φωτογραφίες από Marine Traffic)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News